10 / 05 / 2024

avrupa istatistik ofisi inşaat üretimi verileri

avrupa istatistik ofisi inşaat üretimi verileri

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Avrupa'da inşaat üretimi bu yılın mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 ve Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 1,4 geriledi.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Nisan'da yüzde 2,3 yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayı ÜFE verilerini tek tek yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisanda yıllık bazda yüzde 1 yükseldi.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

​​​​​​​Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre,  Avro Bölgesi'nde işsizlik, nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

Avrupa şimdilik stabil tuttu! Kasım ayında yükselmedi

Dünya üzerinde işsizlik yayımaya devame derken Avrupa'da da işszilik oranları belirlendi. Avrupa Birliği'nin istatistik ofisi Eurostat'ın verilerine göre kasım ayında işszilik oranı yüzde 6,5 olarak tespit edildi

avrupa istatistik ofisi inşaat üretimi verileri Haberi

avrupa istatistik ofisi inşaat üretimi verileri

Avro Bölgesinde inşaat üretimi bu yılın mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 ve Avrupa Birliğinde (AB) yüzde 1,4 geriledi. 


Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı ilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın mart ayında şubat ayına kıyasla yüzde 0,9, 28 üyeden oluşan AB’de ise yüzde 1,4 azalış kaydetti.


İnşaat üretimi, bu ay geçen yılın aynı ayına kıyaslandığında ise Avro Bölgesinde yüzde 0,5 ve AB’de yüzde 1,4 azaldı.


Avro Bölgesinde inşaat üretiminin martta bir önceki aya kıyasla azalmasında inşaat mühendisliğinin yüzde 2 ve inşaat yapımının da yüzde 0,8 gerilemesi etkili oldu.


AB’nin inşaat üretiminde aynı dönemdeki azalış ise inşaat mühendisliğinin yüzde 2,9 ve inşaat yapımının da yüzde 1,1 gerilemesinden kaynaklandı.


Verisi bulunan AB ülkeleri içinde, mart...