14 / 05 / 2024

Avustralya Türkiye Dostluk Anıtı açıldı mı

Avustralya Türkiye Dostluk Anıtı açıldı mı

Türkiye ile Avustralya arasında Çanakkale Savaşı'ndan sonra başlayan dostluğu simgeleyecek "Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı", Avustralya'nın Melbourne kentinde Anzak Günü anma törenlerinin düzenleneceği 25 Nisan 2015’te açılacak.

Hatay'daki 500 konteynerli Kore-Türkiye Dostluk Kenti açıldı!

Hatay'ın Antakya ilçesinde Güney Kore'nin de desteğiyle depremzedeler için hayata geçirilen toplamda 500 konteynerli "Kore-Türkiye Dostluk Kenti"nin açılışı yapıldı.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane hizmete açılıyor!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi bugün yapılacak törenle açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak...

Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazzelileri karşılamaya hazır!

Türkiye'nin yaptırdığı Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye dönerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina uygulamasına tabi tutulacak olan Gazzelileri karşılamaya hazır...

Rusya,Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın onayladığı ortak bir finans merkezi kurulmalı!

Rusya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Koordinatörü Malik Kerimov yaptığı açıklamada “İslam ülkeleri ortak bir finans merkezi kurmalı.” diye konuştu. 

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, abluka işgal altında bulunan Gazze Şeridi'nde TİKA' tarafından inşa edilen "Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi"nin yakın zamanda açılışının yapılacağını açıkladı.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gazze'de yaptırdığı, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin çalışmalarında sona gelindi. 

Türkiye Maarif Vakfı'ndan Avustralya’ya iki okul!

Prof. Dr. Akgün: "Gecikmiş de olsa en kısa zamanda hem Melbourne’da hem de Sydney’de öncelikli olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için okullar açmak istiyoruz"

Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi 2017'de açılacak!

TİKA tarafından Gazze'de yapılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, gelecek yıl hizmet vermeye başlayacak.

59 ülkedeki yatırımcılar Türkiye'de buluştu!

Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Avustralya, Kanada, Çin ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu 59 ülkeden katılımcılar Türkiye'ye akın etti. Bin 500 yatırımcı, “Cityscape Turkey”i ziyaret ederek gayrimenkul fırsatlarını değerlendirdi.

Otis Türkiye, prestijli binalar için asansör üretiyor!

Türkiye’nin en fazla asansör ihraç eden firması Otis Türkiye; Avrupa’dan, Amerika’ya, Asya’dan Avustralya’ya, Orta Doğu’dan Uzak Doğu’ya kadar geniş bir coğrafyada, çok özel asansör projelerine imza atıyor.

Ruslar Türkiye'den ev almaya devam ediyor mu?

Rusya Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği Başkanı Rimma Rizayeva,"Rusya ile Türkiye arasında dostluk olmalı. Gerginliğin hiçbir ülkeye faydası yok. Türkiye’den ev alan Ruslar da var. Onlar henüz evlerini satmadı." dedi.

Avustralya Türkiye Dostluk Anıtı açıldı mı Haberi

Avustralya Türkiye Dostluk Anıtı açıldı mı


Türkiye ile Avustralya arasında Çanakkale Savaşı'ndan sonra başlayan dostluğu simgeleyecek "Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı", Avustralya'nın Melbourne kentinde Anzak Günü anma törenlerinin düzenleneceği 25 Nisan 2015’te açılacak.


Yaklaşık 5 yıldır hazırlık çalışmaları devam eden Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı için açılan tasarım yarışmasına katılan 4 mimarın eserleri arasından seçici kurul Avustralyalı mimar Matthew Harding’in tasarımını beğendi ve anıtın yapılacağı yer belirlendi.  Melbourne Belediyesi tarafından tahsis edilen ve "Kralların Yeri" olarak da bilinen kent merkezindeki ANZAC Anıtı’nın bulunduğu parka yapılacak anıtın yeri belediye görevlileri tarafından işaretlendi ve projeyi yürütecek ekibe gösterildi.


Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı Proje Yönetimi Başkanı Mimar Serdar Baycan, anıtın inşaatına yakın bir zamanda başlanacağını ve 25 Nisan 2015 tarihinde bitirilmiş olacağını belirtti. Anıtın yapılacağı alanın belirleme çalışmalarına katılarak ölçülerin alınmasına katkıda bulunan Baycan, AA...