02 / 05 / 2024

Ayasofya zemin yüzeyi ölçüm

Ayasofya zemin yüzeyi ölçüm

Ayasofya’nın zemin yüzeyinde yapılan ölçümler sonucunda hazırlanan raporda yüzeyde gözüken kılcal çatlakların tramvay hatları ve ağır tonajlı araç geçişleri nedeniyle ileride büyük çatlaklara neden olacağı açıklandı.

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetmiş ve 11 ilde büyük yıkımlare meydana gelmişti. Deprem için korkutan uyarılar gelmeye devam ederken en son uyarı o il için geldi. Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Bosch SMS44DI01T Bulaşık Makinesi ne kadar, en uygun nerede? 16 Nisan 2023 fiyat listesi...

Verimli su ve enerji kullanımıyla tasarruf sağlayan Bosch SMS44DI01T Serie 4 Bulaşık Makinesi, paslanmaz çelik kazanı ve çizilmelere karşı dayanıklı dış yüzeyi ile uzun ömürlüdür. Peki, Bosch paslanmazlık garantisi kaç yıl? İşte detaylar...

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

İstanbul’da yumuşak zemin riskinin yüksek olduğu bölgelerin nereler olduğu olduğu sık sık araştırılıyor. İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın! 

Arzum Akıllı Robot Süpürge 14 bin 499 TL! Peki en ucuz fiyata nereden alınır? İşte 7 Mart  2023 fiyat listesi

Arzum AR4304 X4 LDS Akıllı Robot Süpürge, geliştirilmiş pil teknolojisi ve her yüzeyi  temizleyebilen fonksiyonları sayesinde evlerde yerini alıyor. 

Electrolux EHF6240IOK Elektrikli Ankastre Ocak kaç TL,özellikleri neler? 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Electrolux EHF6240IOK cam seramik elektrikli ankastre ocak,dokunmatik kontrol paneli,siyah cam seramik yüzeyi ve kolay temizlenebilir özelliği ile pratik bir kullanım sağlar.

Kir ve tozları yüzeylerden söküp atan yüksek emiş güçlü elektrikli süpürge Bosch'ta! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Evimin her yüzeyi temiz olsun kirden ve tozdan arınsın diyenler için Bosch,yüksek motor teknolojisi sayesinde halı ve tüm yüzeylerde maksimum hijyen sağlayan elektrikli süpürgeyi satış mağazasında cebinize uygun fiyatlarla satışa sunuyor.

Arzum Akıllı Robot Süpürge 9.999 TL? En uygun fiyata nerede satılıyor? İşte 7 Şubat 2023 fiyat listesi

Teknolojiye ayak uydurmak isteyenler için Arzum; geliştirilmiş pil teknolojisi ile tüm yüzeyi temizleme kapasitesine sahip akıllı robotu tüketicisiyle buluşturuyor. İşte ürün hakkında merak edilenler ve güncel fiyat listesi..

Ayasofya Medresesi yıktırıldı! İşte o belediye başkanının adı ve yıkımın nedeni

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilen ve Ayasofya Yerleşkesi olarak açılan Ayasofya Fatih Medresesi, tarihte üç defa inşa edilip iki defa yıktırıldı. İşte o olayların perde arkası...

Yıldız Zemin Etüt Sondaj Mühendislik İnşaat Gıda Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız Zemin Etüt Sondaj Mühendislik İnşaat Gıda Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Sultanbeyli’nde  50 bin TL sermaye bedeli  ile Cemal Yıldız tarafından kuruldu.

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ayasofya zemin yüzeyi ölçüm Haberi

Ayasofya zemin yüzeyi ölçüm

İstanbul’un en önemli tarihi yapıları arasında bulunan Ayasofya’da zemin yüzey deformasyonları yer altı radarı (GPR) ile incelemelerde bulundu. Milliyet Gazetesi'nden Mert İnan'ın haberine göre; tahribat bırakmayan yer altı radarı (GPR) tekniği kullanılarak gerçekleşen çalışmalar sonucunda farklı frekanslara sahip antenler kullanıp Ayasofya’nın galeri katı, güney kanadı, cennet kapısı önünde ölçümler yapıldı, çatlakların ve zayıf bölgelerin durumları araştırıldı.

Çalışmalar sonucunda ince çatlakların ana çatlaklar ile bağlantısının durumu incelendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği’nde Efecan Belce, aynı üniversitenin Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Tolga Bekler, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’nden Yunus Can Kurban ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü’nden Cahit Çağlar Yalçıner tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda rapor haline getirildi. Raporda şu ifadeler yer aldı: “Mimar Sinan’ın takviyesinden sonra Ayasofya’da herhangi bir yıkım olduğuna...