04 / 05 / 2024

Aydın Tekstil alanına ne yapılacak

Aydın Tekstil alanına ne yapılacak

"Aydın'ın akciğeri" denilen Aydın Tekstil alanının Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırdıktan sonra rant alanına dönüştürüleceği iddiasına belediyeden yalanlama geldi.

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Simit fiyatlarına büyük zam: Aydın'da kahvaltıların tadı kaçtı!

Simit fiyatlarına yansıyan zam, kahvaltıların tadını kaçırdı. Aydın’da simit fiyatlarındaki artış vatandaşların dikkatini çekti ve tepki uyandırdı.  7 TL’ye yükselen simit fiyatı hakkında. Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkçü açıklama yaptı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası'ndaki restoranı kiraya verecek!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan restoranı 7 yıllığına kiraya verilecek. Söz konusu ihale 15 Haziran 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirecek.

Büyükyalı’da yaşayanlar 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor!

‘İyi Yaşam’ mottosunu benimseyen Büyükyalı projesinde yaşayanlar ‘5 dakikada’ yaşamın her alanına dokunmanın avantajını yaşıyor.

Aydın Ayaydın'dan çimento zamlarına ilişkin açıklama!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde inşaat sektöründe yaşanan zam fırtınasını ve Rekabet Kurumu'nun kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'ın çimento zamlarına ilişkin değerlendirmesini kaleme aldı. İşte Rahmi Turan'ın o yazısı...

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Martı GYO'nun Aydın arsası turizm alanı oldu!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan Aydın Karacasu Arsası'na ait değerleme raporu yayınlandı.  

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Aydın Söke'de konutlarını alamayan mağdurlar müteahhite dava açtı!

Aydın Söke'de 4 yıl önce yapımına başlanan 2 blok halindeki inşaattan ev satın alan 115 kişi, müteahhitin işi yarım bırakması sebebiyle mağduriyet yaşıyor. 

Aydın Tekstil alanına ne yapılacak Haberi

Aydın Tekstil alanına ne yapılacak

"Aydın'ın akciğeri" denilen Aydın Tekstil alanının Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırdıktan sonra rant alanına dönüştürüleceği iddiasına belediyeden yalanlama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "TARİŞ mülkiyetindeki alanın, Aydın kent merkezine yeşil alan kazandırma adına Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun gayretleriyle Çevre ve Şehircilik Yeşil Alan olarak belirlenen alanın Aydın halkının kullanımına açılması için kamulaştırma süreci kararlılıkla Büyükşehir Belediyesi tarafından halen yürütülüyor. İmar planında öngörülen fonksiyonu dışında kullanılması ya da çıkarılması söz konusu dahi değil." Başkan Çerçioğlu da, Temmuz 2015'te yaptığı açıklamada bin tescilli ağacın korunacağını dile getirmişti. 


Yeni Asır


Haber Mücadele Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar Ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Başkan Özlem Çerçioğlu'nun "Fuar alanı yapılacak, yeşil alan olarak korunacak" sözünü verdiği Aydın Tekstil'in yaklaşık 173 dönümlük (173...