08 / 07 / 2024

ayla can sektör açıklamaları

ayla can sektör açıklamaları

RE/MAX Analiz Gayrimenkul Danışmanı Ayla CAN seçimlerden sonra konut sektöründeki beklentiler hakkında açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinden sonra konut sektöründe bir belirsizlik ve durgunluk hakimdi. Peki şimdi ne olacak?

Gayrimenkul sektöründeki durgunluğa ticari binalar can suyu oldu!  Ticari binalara büyük talep!

Konut satışlarındaki durgunluğuna göre ticari binalara yönelik ilgi hız kesmeden devam ediyor. Bu artan ilginin arkasında yatan nedenleri ve sektörün geleceğini değerlendiren Perlanest Kurucu Ortağı Birsen Engin, önemli açıklamalarda bulundu. 

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörü değerlendirmesi: Yeni inşaat teknolojileri sektöre can suyu olacak!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, yeni inşaat teknolojileri ve yenilikçi yapı malzemelerinin sektörü dönüştürerek geleceğin yapılaşma biçimlerini şekillendirdiğine dikkat çekti.

Vergi düzenlemeleri konut sektörünü bitirir, gerçek bedelle satışlar fiyatları yüzde 40’a kadar artırır

Artan inşaat malzemeleri, işçilik ücretleri ve bitmeyen ruhsat süreçleri nedeniyle konut sektörünün can çekiştiğini söyleyen Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı İsa Demir, birçok müteahhitin konut yapmayı bıraktığını belirtti.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Alanya'da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Yeni ikametgah rejimi sebebiyle Alanya ekonomisinin can damarı olarak bilinen inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

İnşaat sektörü Kur Korumalı Mevduat'ın tasfiyesinde can simidi olabilir!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada inşaat sektörünün hem büyüme konusunda hem de Kur Korumalı Mevduat'ın tasfiyesinde can simidi olabileceğini söyledi.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Tekstil sektörü can çekişiyor Artan fiyatların ardından bir şok daha

Türkiye’de ekonomik darboğaz başta vatandaşlar olmak üzere üreticinin de belini kırdı. Kur farkı ve artan girdiler nedeniyle birçok sektör çıkmaza girerken tekstilde de durum pek farklı değil. Tekstil üreticisi önünü göremez bir durumda.

Akaryakıtta aşırı zamlı fiyatlar ne zaman düşecek! Sektör tarih verdi

Akaryakıt sektöründe taşımacı esnafın canını çok yakan benzin ve mazot fiyatlarındaki aşırı yükseliş ne zaman sona erecek. Kontak çevirmenin cesaret istediği bu dönemde akaryakıt sektörü temsilcileri aşırı yüksek benzin ve mazot fiyatları sorununu görüşmek için yeni bir toplantı yapacak.

İnşaat sektöründe yeni trend yeşil ev!

Son senelerde sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu şekillerde adlandırılarak karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe ön plana çıkmaya başlarken, gelecekle ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. 

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

İnşaat sektöründe ezber bozuldu!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Kovid-19 ile hayatımıza giren 'yeni normal' kavramıyla birlikte her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de ezberlerin bozulduğuna dikkat çekti. Okay, "Faiz indirimi hem sektöre hem de konut satın almayı planlayanlara can suyu oldu" dedi.

ayla can sektör açıklamaları Haberi

ayla can sektör açıklamaları

 7 Haziran seçimlerinden sonra konut sektöründe bir  belirsizlik ve durgunluk hakimdi. Altı aylık süreçten sonra 1 Kasım seçimleri ile İnşaat ve konut sektörünün yukarı doğru bir ivme yakalayacağını düşünüyorum.  Çünkü bir yıl içerisinde gerçekleşen iki seçim sadece inşaat sektörünü değil, tüm sektörleri ve sosyolojik yaşantımızı da olumsuz etkiledi diyebilirim. Bu durgun süreç tek partili iktidar ile toparlanacaktır diye düşünüyorum. Yatırımcılar, konut projeleri üreten şirketler, evini satmak isteyen veya yeni bir ev almak isteyen konut alıcıları da belirsizlikten dolayı harekete geçmemişlerdi. Şimdi 1 Kasım seçimlerinden sonra istikrarın yakalanmasıyla bir güven geldi. Bu güven Türkiye’deki inşaat alanındaki projelerin hızlanması, çoğalması ve yatırımcıların bu tarafa yönelmesi anlamına geliyor. Özellikle yabancı yatırımcıların da Orta doğu ve Körfez ülkelerindeki yatırımcının tekrardan Türkiye’yi güvenli bir...