21 / 05 / 2024

Aytül Büyüksaraç kimdir

Aytül Büyüksaraç kimdir

Baş soprano Aytül Büyüksaraç, "Elhamra'nın restore edilmesi çok zor. Ayrıca bina olarak yetersiz. İzmir artık opera binasına kavuşturulmalı. En büyük hayalim yeni binada sahneye çıkmak" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklayan Şenol Gökner kimdir? Asıl mesleği ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını duyuran Şenol Gökner, kimdir? İşte detaylar...

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

Aile Bakanlığı'ndan büyük müjde asıl şimdi geldi... 1 yıl boyunca para ödenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vatandaşlara ödediği Aile Destek Ödemeleri hakkında asıl büyük müjde geldi. Aile Bakanı Derya Yanık, ödeme sürelerini uzattıklarını açıkladı. Ailelere 1 yıl daha para ödenmeye devam edilecek.

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

Mustafa Büyükabacı kimdir?

Albaraka Türk Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Büyükabacı kimdir? Mustafa Büyükabacı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mustafa Büyükabacı biyografisi...

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi öncesinde açıklanan yüzde 3,5'lik 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 3'e indirdi.

Üç büyüklerin finansal performansı nasıl? Üç büyüklerin finans liginin şampiyonu hangi takım oldu?

KPMG Türkiye, halka açık olan üç büyük spor kulüplerinin finansal verilerinden yola çıkarak finansal performanslarını araştırdı. Raporda; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın net satış ve hasılat gelirleri, borçluluk durumları ve özkaynaklarına ilişkin veriler değerlendirildi.

MÜSİAD'dan ekonomi açıklaması! Büyümeye devam edeceğiz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Dünya Korona şokuyla sarsılıp yüzde 3 küçülürken, yüzde 1,9 büyüyen, 2021 yılında yüzde 11,4'lük büyüme performansıyla, 2022 yılında da güçlü büyüme eğilimini sürdürmüş ve 3 yılın yıldızı olmuştur. dedi.

"Hazine Bakanlığı hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et ve süt sektöründe yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, "Ulusal Süt Konseyi’ni talimatla yönlendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı, hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu" dedi.

Büyükdağ Otomotiv Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi The Charm Hotel Şubesi açıldı

Büyükdağ Otomotiv Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi The Charm Hotel Şubesi Fatih’te 13 milyon TL sermaye bedeli ile Ferit Fadıl Büyükdağ tarafından açıldı.

S-P ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e çıkardı.

Moody’s Türkiye’nin büyüme tahminlerini yükselttiğini bildirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahmininin yüzde 3,5’ten 4’e, 2022 yılı büyüme tahminini ise yüzde 4’ten yüzde 5’e yükselttiğini açıkladı.

Aytül Büyüksaraç kimdir Haberi

Aytül Büyüksaraç kimdir


İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, piyano tınılarının yankılandığı bir evde büyüdü. 16 yaşına gelince kendini bir anda konservatuvarın kapısında buldu. Annesinin elinden tutup götürdüğü operada bugün 30'uncu sanat yılını da geride bıraktı. Sahnelerin baş sopranosu Büyüksaraç, hem İzmir, hem de opera için yerel yöneticilere seslenirken, "Elhamra'nın restorasyonu çok zor. İzmir artık opera binasına kavuşsun" dedi. Büyüksaraç, en büyük hayalinin de yeni yapılacak sahnede opera seslendirmek olduğunu belirtti. 

-Opera maceranız nasıl başladı?

Opera maceram annem sayesinde başladı. Annem, gençlik yıllarında konservatuvarda piyano eğitimi almış ancak daha sonraları bırakmak zorunda kalmış. Bu yüzden içinde hep sanata karşı bir özlem vardı. Kendisi aynı zamanda lisede Yurttan Sesler Korosu'nun ilk sanatçılarından da biridir. Babam ile evlenene kadar da şarkı söylemeye devam etmiş. 

-Sesinizin...