27 / 04 / 2024

az hassas kullanımlar

az hassas kullanımlar

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 4/6/2010 tarihli ve 27601 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin tam metni aşağıdaki gibi yayınlanmıştır...

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Faiz el yakıyor, tüketici kredileri iki kat, ticari krediler 2,5 kat daha pahalı!

Gözler Merkez Bankası’nın bu hafta belirleyeceği yeni politika faizine çevrilirken, ‘sıkı para’ ve ‘seçici kredi sıkılaştırması’ politikaları ile uyumlu şekilde kredi kullanımları kısıtlandı, üç aydır artış trendi izleyen kredi faizleri tarihi düzeye ulaştı.

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.

İki büyük şirketten dev işbirliği! 

Apple ve Google, Apple AirTag gibi cihazların kötü niyetli takip ve diğer kötü niyetli kullanımlarını durdurmayı amaçlayan Bluetooth takip cihazları için yeni bir standart geliştirmek üzere iş birliği yapıyor. 

Ofis kullanımları resmen azaldı: Satılık ofis stok oranı yüzde 106 arttı! Satılık ve kiralık fiyatlar düşüyor mu? 

Pandeminin ardından birçok şirketin uzaktan çalışmaya geçmesinin ardından ofis kullanımları resmen azaldı. Peki kiralık ve satılık ofis fiyatlarında son durum ne? 

Ek hesap kullanımlarında akılları baştan alan artış! Yüzde 197 oranında arttı!

Düşük ücretler yüzünden ay sonunu getiremeyen vatandaşlar daha çok acil ihtiyaçlar için para çektiği kredili mevduat hesaplarında aylık artış yüzde 47 ve yıllık artış ise yüzde 197 olarak kayıtlara geçti.

KPSS 60 ve 70 puan ile memur alımları başladı! En az lise mezunu! Kültür ve Turizm Bakanlığı peş peşe açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS 60 ve 70 puan ile memur alımları yapacağını duyurdu. En az liser mezunu olmak üzere toplamda 216 kişi alınacak. Hemen bakın! işte ayrıntılar...

Merkez Bankası az önce açıkladı! Dikkat! Taşıt ve konut kredisi kullanımları...

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Kasım 2022 tarihi ile biten haftada 73,4 milyar TL arttı ve 8 trilyon 930,5 milyar TL'ye yükseldi.

Merkez Bankası az önce açıkladı! Konut ve taşıt kredisi kullanımları...

Açıklanan resmi rakamlara göre, mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 325 milyar 113 milyon 195 bin TL'si konut, 25 milyar 955 milyon 77 bin TL'si taşıt ve 585 milyar 611 milyon 110 bin TL'si de diğer kredilerden oluştu.

Merkez Bankası o rakamları açıkladı! Konut ve taşıt kredisi kullanımlarında son durum!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) merak edilen ve araştırılan haftalık para ve banka istatistiklerini yayımladı. İşte Konut ve taşıt kredisi kullanımlarında son durum...

Philips Airfryer fiyatlarında büyük kampanya! Philips Airfryer fiyatları ne kadar? İşte 2 Ekim 2022 fiyat listesi…

Az yağ kullanımı ile sizlere sıcak havayla sağlıklı ve lezzetli yemekler yapma imkanı sunan Philips Airfryer indirimli fiyatıyla mutfaklardaki yerini almaya hazırlanıyor. İşte 2 Ekim 2022 fiyat listesi…

az hassas kullanımlar Haberi

az hassas kullanımlar


Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Yönetmeliğinde Değişiklik!


MADDE 1 – 4/6/2010 tarihli ve 27601 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (r) ve (öö) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir.

“r) Çok hassas kullanımlar: Yataklı hizmet veren sağlık kurumları, eğitim dönemlerinde yatılı eğitim kurumları, çocuk ve yaşlı bakım evleri gibi kullanımları,”


“öö) Az hassas kullanımlar: İdari ve ticaret binaları, çocuk bahçeleri, oyun alanları ve spor tesisleri gibi kullanımları,”


“ggg) Hassas kullanımlar: Konut, yataklı hizmet veren konaklama tesisleri, eğitim kurumları, açık arazideki ve yerleşim alanı içindeki sessiz alanlar gibi kullanımları,”


“ğğğ) Çok hassas kullanım alanları: Çok hassas kullanımların sınırlarından itibaren 250 metreyi içine alacak şekilde belirlenen alanı,”


 “hhh) Gürültüye hassas kullanımlar: Çok hassas kullanımlar, hassas kullanımlar...