02 / 05 / 2024

Bababurnu Deniz Fenerinde inşaat başlayacak mı

Bababurnu Deniz Fenerinde inşaat başlayacak mı

Lara 1’inci derece doğal SİT alanında yer alan Bababurnu Deniz Feneri’nin ’turizme açılması’ için başlayan inşaata iki ayrı bakanlıktan izin çıktı.Bababurnu, Devlet Denizyolları ve Limanları Müdürlüğü tarafından 1944 yılında yaptırıldı.

Bababurnu Deniz Feneri'nin inşaat ruhsatı iptal edildi!

Antalya 3. İdare Mahkemesi, Bababurnu Deniz Feneri’nin bulunduğu alanın ticari işletmeye dönüştürülmesini içeren planları ve kafe-restoran yapımına olanak veren inşaat ruhsatını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Bababurnu Deniz Feneri'nde yürütmeyi durdurma kararı!

ANTALYA İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi'nin Bababurnu Deniz Feneri'nde Muratpaşa Belediyesi tarafından verilen ruhsata karşı ve imar planlarının iptali için açtığı davada, tarafların savunması alınana kadar yürütmenin durdurmasına karar verdi.

Bababurnu Deniz Feneri, Google Map'e Fener Restoran olarak işlendi!

Antalya'nın denize en yakın noktasındaki tarihi Bababurnu Deniz Feneri'nin restoran ve turistik tesise çevrilmesine karşı hukuki mücadele yürütülürken, bölgenin Google Map'e de 'Fener Restoran' diye işlendiği ortaya çıktı.

Mimarlar Odası'ndan Bababurnu Deniz Feneri rekreasyon açıklaması!

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal, "Mimarlar Odası kentte yaşanan olumsuzluklara sessiz kalmamış, bundan sonra da kalmayacaktır" dedi.

Antalya'daki falezler ve Bababurnu Deniz Feneri ticari yapılaşmaya açıldı!

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nde 1. derece SİT alanı olan falezler ile Bababurnu Deniz Feneri ticari yapılaşmaya açıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal yürütmenin durdurulması için başvurdu.

Bababurnu Deniz Feneri'nin imar iznine dava açılacak!

Büyükşehir Belediyesi, Bababurnu Deniz Feneri için yapılan imar değişikliğine ve Muratpaşa Belediyesi tarafından verilen inşaat ruhsatının iptali için dava açacağını bildirdi.

Antalya Bababurnu Deniz Feneri inşaatı yeniden başlatılacak!

ANTALYA'da kısa adı A Platformu olan çevreci grup, 71 yıldır Akdeniz'de gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Bababunu Deniz Feneri'nin turizme açılması için aralık ayında mühürlenen inşaatın yeniden başladığını bildirdi.

Bababurnu Deniz Feneri'nde inşaat yeniden başladı!

ANTALYA'da kısa adı A Platformu olan çevreci grup, 71 yıldır Akdeniz'de gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Bababurnu Deniz Feneri'nin turizme açılması için aralık ayında mühürlenen inşaatın yeniden başladığını bildirdi.

Bababurnu Deniz Feneri'ne inşaat izni!

Lara 1’inci derece doğal SİT alanında yer alan Bababurnu Deniz Feneri’nin ’turizme açılması’ için başlayan inşaata iki ayrı bakanlıktan izin çıktı.Bababurnu, Devlet Denizyolları ve Limanları Müdürlüğü tarafından 1944 yılında yaptırıldı.

Antalya Bababurnu Deniz Feneri için karar günü!

Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılında ihale ile kiralanan 1. Derecede Doğal SİT Alanı Falezlerde bulunan Bababurnu Deniz Feneri bir kez daha Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun gündeminde.

Muratpaşa Deniz Feneri Restoran için itiraz edildi!

ANTALYA'da kentin denize sokulan en uç noktası Bababurnu'nda 71 yıllık deniz fenerinin turizme açılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı imar planına, Muratpaşa Belediyesi itiraz etti.

Antalya Deniz Feneri Restoran'a izin veren Burcu Bilgi görevden alındı!

Lara Bababurnu'ndaki Deniz Feneri'ne yapılan restoranın ruhsat talebine imza atan Muratpaşa Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Burcu Bilgi, Başkan Ümit Uysal tarafından görevinden alındı.

Antalya Deniz Feneri Restoran 2009'da kiraya verildi!

Antalya'nın gerdanı falezlerin en uç noktasında karaya yakın seyreden gemilere yol gösteren Bababurnu mevkiinde bulunan Deniz Feneri, 2009'da özelleştirilerek kiraya verildi.

Bababurnu Deniz Fenerinde inşaat başlayacak mı Haberi

Bababurnu Deniz Fenerinde inşaat başlayacak mı

Bababurnu Deniz Feneri, Lara 1’nci derece doğal SİT alanı üzerinde, kentin denize sokulan en uç noktasında, 71 yıldır Antalya Körfezi’nde seyirdeki gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteriyor. Mimarisiyle Osmanlı dönemi deniz fenerlerine benzeyen Bababurnu, Devlet Denizyolları ve Limanları Müdürlüğü tarafından 1944 yılında yaptırıldı.

 
Günübirlik tesis yapılacak

Fener, yanında geceleri feneri yak mak, fırtınalı havalarda feneri söndürmemek için fenercilerin evi olan müştemilatıyla falez kıyı bandının sembol yapısıydı. Ancak gelişen teknoloji fenercilere ihtiyacı ortadan kaldırırken,a müştemilat da boşaltıldı ve kentin en güzel manzarasına sahip bu noktasında ’yalnız bir binaya dönüşen’ deniz fenerinin turizme açılması için 2007’de ilk adım atıldı. Antalya’da yerel yönetimlerin izin vermediği plan, 6 yıl sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Resen plan yapma yetkisini kullanan Bakanlık, Bababurnu fenerinde sadece ’deniz feneri’...