08 / 05 / 2024

bağkur prim geri alma şartları

bağkur prim geri alma şartları

Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak gerekli. Her 3 şartı da taşıyanlar emekli maaşı alıyor. Taban aylık düzenlemesi ile emekli olanlara en az 1500 TL maaş verilirken; yıl ve yaş şartını doldurup primi eksik olduğu için emekli olamayanlara ise toplu ödeme yapılıyor.

SSK ve Bağ-Kur'lular birikmiş primlerini nasıl alacak?

Yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlayanlar en az bin 500 lira emekli aylığına kavuşurken; eksik günü nedeniyle bu ödemeyi alamayanlar için imkan sunuldu. Bu kişiler, birikmiş primlerini toptan geri alabilecek.

Bağkur için emeklilik şartları belli oldu: 7200 gün düzenlemesinde yaş ve gün tablosu…

Milyonlarca kişinin beklediği Bağ-kur 7200 gün düzenlemesi, yaş ve prim günüyle ilgili açıklama geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun, Bağ-Kur’lular için güncellenen tarih, yaş ve gün sayısını paylaştı.

Zamlı emekli bayram ikramiyesi için geri sayım başladı! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen zamlı emekli bayram ikramiyesi için geri sayım başladı. Peki emekli ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? Emekli ikramiyeleri için kaç gün kaldı? SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri hemen bakın...

Bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerinin bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Milyonlarca emekli tarafından dört gözle beklenen bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı! Peki SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerinin bayram ikramiyeleri hesaplara ne zaman yatırılacak? İşte merakla beklenen 2024 yılı emekli ikramiyeleri ile ilgili detaylar...

Bakan Işıkhan açıkladı! BAĞKUR 7200 ne zaman yasalaşacak?

Türkiye'de küçük esnaf ve Bağ-Kur sigortalıları için emeklilik şartlarında yapılan düzenlemeler kapsamında milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve uzun süredir beklenen 7200 prim günü düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağı merak ediliyor.

EYT'de 2. aşama ortaya çıktı! Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emeklilik mi geliyor?

Geçtiğimiz sene müjdesi verilen Bağ-Kur prim eşitlemesi için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Yapılan düzenleme kapsamında 1 milyon kişinin erken emekli olmasına olanak sağlanacağı belirtildi. EYT'li olmak isteyenler de bu imkandan faydalanacaklar. 

25 yılda 1.7 milyon TL prim ödeyecek olan Bağ-Kur'lu, parayı biriktirse aylık 60-65 bin TL faiz alır!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 9 bin gün olan Bağ-Kur prim gün sayısıyla ilgili bir hesaplamayı X sosyal medya hesabından yaptı. Erdursun, 25 yılda 1 milyon 770 bin 219 TL prim ödeyecek Bağ-Kur'lu'nun bu parayı biriktirebilmesi durumunda, aylık 60-65 bin TL faiz geliri elde edeceğini söyledi.

Bağ-Kur'lular için prim gün sayısının 7200'e indirilmesiyle hemen emekli olunabilecek mi?

TBMM'nin açılmasını takiben, BAĞ-KUR'da prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi hakkındaki yasa teklifi masada olacak. Bu değişiklikten yaklaşık 1 milyon BAĞ-KUR'lunun yararlanması öngörülüyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılar....

Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur'lu emekliye ek zam müjdesi geliyor! Gözler 1 Ekim saat 14.00'te...

Emekliye ek zam için geri sayım başladı. Meclis'in açılmasıyla birlikte Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur'lu emekliye ek zam masaya yatırılacak. İşte detaylar...

2. Torba Yasa Geliyor: EYT, 500 Prim ve Bağ-Kur Affı Müjdesi mi?

Kabul edilen 31 Maddelik Torba Yasası’nın ardından 2. torba yasa için 9 madde imzalanıyor. Birçok konuyu içeren bu yasalar yeni düzenlemelerle vatandaşlar için hazırlanıyor. Gündemde olan konulardan olan EYT staj-çıraklık, 500 prim ve Bağ-Kur affı yer alıyor. İşte 31 Maddelik Torba Yasası detayları…

BAĞ-KUR'luları Sevindirecek Gelişme: Prim Eşitlemesi Gerçekleşiyor mu? Hangi Şartlar Geçerli?

BAĞ-KUR’lular prim eşitlemesini dört gözle bekliyor. Torba yasadaki konular arasında SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlenmesinin olup olmaması merak ediliyor. Uzun süredir beklenen konular arasında olan SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesi bir kez daha gündeme geldi. İşte ilgili konu hakkında tüm detaylar…

SSK, Bağ-Kur prim eşitlemesi nasıl olacak? Erken emekli olmak isteyenler şimdi kontrol edin! Tek tek açıklandı! 

SSK ve Bağ-Kur'da prim eşitlemesi gündeme geldi. Peki SSK, Bağ-Kur prim eşitlemesi nasıl olacak? Erken emekli olmak isteyenler ne yapmalı?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Haziran maaşı ne zaman yatacak? Emekliler dikkat! Kurban Bayramı öncesi maaş verilecek mi?

Milyonlarca emekli maaşların Kurban bayramı öncesinde yatıp yatmayacağını merak ediyor. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Haziran maaşı ne zaman yatacak? 

7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan SSK, BağKur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak? Emeklilere son dakika hesabı! 

Emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam geleceği merakla araştırılıyor. Peki 7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan SSK, BağKur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak?

bağkur prim geri alma şartları Haberi

bağkur prim geri alma şartları

Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak gerekli. Her 3 şartı da taşıyanlar emekli maaşı alıyor. Taban aylık düzenlemesi ile emekli olanlara ek ödeme dahil en az bin 500 TL maaş verilirken; yıl ve yaş şartını doldurmuş olmasına karşın primi eksik olduğu için emekli olamayanlara ise toplu ödeme gerçekleştiriliyor.

Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak zorunlu tutuluyor. Her 3 şartı da tamamlayanlar emekli maaşı alabiliyor. Takvim'de yer alan habere göre; taban aylık düzenlemesi ile emekli olanlara ek ödeme dahil en az bin 500 TL maaş verilirken, yıl ve yaş şartını doldurmasına karşın primi eksik olduğu için emekli olamayanlara ise toplu ödeme yapılıyor.

Bu kişiler, birikmiş primlerinin hepsini geri alabiliyor.

ŞARTLAR NELER?

Sigortalı olarak çalışmıyor olmak ya da kendi...