14 / 05 / 2024

bakan nurettin ok

bakan nurettin ok

Bayındırlık, İmar ve İskan eski Bakanı Nurettin Ok 17 Temmuz 2013 günü 86 yaşında vefat etti. Bayındırlık, İmar ve İskan eski Bakanı Nurettin Ok kimdir? Neler yapmıştır?

Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

İŞKUR'un yayımladığı rapora göre, Türkiye genelinde en çok işçi arayan 3 sektör, en fazla işçi aranan 10 meslek bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan detayları paylaştı.  

Bakan açıkladı: Depremde çok sayıda köy tamamen yok oldu!

Fas Adalet Bakanı Abdüllatif Vehbi, ülkesini sarsan 7 büyüklüğündeki depremin ardından birçok köyün tamamen yok olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Bakan Nebati tek tek açıkladı: Konut fiyatları çok kısa sürede dengeye gelecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve rakamların çok kısa sürede dengeye geleceğini söyledi. 

Bakan Koca’dan, piyasada bulunamayan ve sahte ilaç iddialarıyla ilgili çok önemli duyuru!

Son dönemlerde piyasada bulunamayan ilaçlarla ilgili şikayetlere bir de ‘sahte ilaç’ iddiaları eklendi. İlaç sektöründe neler oluyor?, Eczacıları bile isyan ettiren bulunamayan ve sahte ilaç konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan çok önemli açıklamalar geldi.

Bakan Bilgin’den çok önemli ‘asgari ücrete zam’ açıklaması!

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücrete ek zam konusunda çok önemli bir son dakika açıklaması geldi. Konuyla ilgili bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin merak ettiği “asgari ücrete ek zam gelecek mi?” sorusunu yan

KOBİ’lere 250 milyar liralık destek! Bakan Nebati detayları açıkladı. İşte yeni KGF paketi!

AKP hükümeti seçim öncesi kesenin ağzını açtı. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik ihracattan, imalat sanayiine ve sürdürülebilir üretime kadar çok geniş bir alanı kapsayan Hazine destekli kredi destek paketinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Nebati'den müjdeli haber: Çiftçilere 54 milyar liralık destek

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarım sektörünün geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdi. Çiftçilere yönelik tarımsal destekleri her geçen gün artırdıklarını belirten Nebati, 2023 yılında 54 milyar liralık kaynak tahsis edileceğini açıkladı.

Araba alacaklar elini çabuk tutsun! Bakandan açıklama geldi! 7 gün içinde araba almayan başını taşlara vurur!

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, araba almak için ÖTV indirimi bekleyenlere açıklama yaptı. İşte detaylar!

Bakan Nureddin Nebati'den kritik dolar açıklaması! Beklenen açıklama geldi! Dolar kurunun geldiği seviye makul

Geçtiğimiz haftayı 18,58 TL seviyesinde kapatan dolar/TL, bugün iki kez 18,73 denemesi yaptı ve son saatte yeniden 18,58 işlem aralığında işlem görüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den son dakika dolar açıklaması geldi...

Bakan Nebati'den flaş asgari ücret açıklaması! Enflasyonun üzerinde olacak!

Bakan Nebati, çok beklenen açıklamayı gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Zam oranı, enflasyonun üzerinde olacak!

3600 ek göstergede son dakika! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, maaşlara etkisi ne? Hemen bakmayan, bin pişman!

Memur-Sen  Başkanı Ali Yalçın ile Maliye ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin görüşmesinin ardından 3600 ek gösterge ile son durum geri döndü. TBMM Genel Kurulu'nca onaylanan ek bayrağın ne zaman yürürlüğe gireceği  ve kimleri kapsadığı soruları hız kazandı. İşte detaylar... 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

Hükümetin konut piyasasında yaşanan durgunluğu aşmak için başlattığı ucuz ev kampanyasının detayları belli olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlara peşkeş çekiyoruz fiyatlar çok ucuz olacak" dedi.

Kira fiyatları hakkında Bakan'dan şok açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Bakan Bekir Bozdağ, kira ihtilafları hakkında çeşitli değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti.

bakan nurettin ok Haberi

bakan nurettin ok

Nurettin Ok kimdir?

Nurettin Ok, 1928 yılı Çankırı doğumlu. 15 Nisan 1973 - 26 Ocak 1974 tarihleri arasında Bayındırlık Bakanı olan Nurettin Ok, 17 Temmuz 2013 günü 86 yaşında vefat etti.


Boğaz Köprüsü'nün temellerinin atılmasında önemli katkıları olan Bayındırlık, İmar ve İskan eski Bakanı Nurettin Ok, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsünü bitirdi.


Serbest avukatlık, gazetecilik ve Çankırı Belediye Başkanlığı yapan Nurettin Ok, TBMM 12, 13, 14, 15 ve 16. dönem Çankırı milletvekili oldu. Nurettin Ok Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanlığı, TBMM Başkanlık Divanı Katip üyeliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 


Nurettin Ok, 19 Temmuz Cuma günü TBMM'de bir anma tören düzenlendi. Kocatepe Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Çankırı'ya götürülen Nurettin Ok'un cenazesi, Ahmet Yesevi Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından...