24 / 07 / 2024

bakanlığın otopark uygulaması

bakanlığın otopark uygulaması

Büyükşehirler başta olmak üzere ülke genelinde yaşanan otopark sorununu kökten çözülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin "otopark sorununu çözmek için devrimci nitelikte" olduğunu belirttiği yeni bir uygulama hazırlanıyor.

Çankaya Belediyesi'nden Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediyesi tarafından  Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama geldi ve kamu yararına aykırılıklar olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılması çevrecileri ayağa kaldırdı!

Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasını imara açması çevrecileri de ayağa kaldırdı. Söz konusu arsa için imza kampanyası başlatıldı.

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı! Nasıl bir kentsel dönüşüm uygulaması sorunları çözer?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili bir paylaşım yaptı ve "Nasıl bir kentsel dönüşüm uygulaması sorunları çözer?" sorusunu yöneltti. İşte vatandaşların yanıtları...

Ülkeler altın vize uygulamasından niçin vazgeçiyor!

Yatırım karşılığında vatandaşı olmayan ülkelere oturum izni veren 'altın vize' uygulaması oldukça popüler fakat ülkeler bu uygulamadan tek tek vazgeçmeye başladı. Peki neden vazgeçiyorlar?

İspanya'da Altın Vize uygulaması kaldırılıyor!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yaptığı açıklamada İspanya'da 2013 yılından bu yana yürürlükte olan, konut satın almaları veya yatırım yapmaları durumunda yabancılara geçici ya da kalıcı oturma izni verilmesini öngören "Altın Vize" uygulamasının kaldırılacağını duyurdu.  İşte detaylar...

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Bakan Bolat açıkladı! Çimentoculardan bakanlığın fiyat indirim kampanyasına destek geldi...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama doğrultusunda çimentocuların, bakanlığın fiyat indirim kampanyasına destek verdiklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan müjde! Bakanlık Samsun'a 10 tramvay alacağını duyurdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının alacağı on tramvayla yolcu kapasitelerinin yüzde otuz beş fazlalaşacağını belirttti. İşte ayrıntılar...

bakanlığın otopark uygulaması Haberi

bakanlığın otopark uygulaması

Türkiye'de ilk olacak "otopark sertifikası" uygulamasından, belediyelerin "otopark hesabı" oluşturmasına kadar getirilecek birçok düzenlemeyle, Türkiye'de park yeri sorununun yaşanmadığı yeni bir dönem başlayacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin "otopark sorununu çözmek için devrimci nitelikte" olduğunu belirttiği düzenlemeye ilişkin ayrıntılar netleşiyor.


Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmayla, bugünün koşullarına göre yetersiz kaldığı ifade edilen İmar Kanunu'ndaki otopark maddesi revize edilecek, bu kapsamda yeni bir yönetmelik çıkarılacak.


Otoparklara ilişkin mevcut tebliğde "üç konut için bir otopark" şartı yer alırken, bu durum bugün "Hemen her ailenin bir aracı bulunduğu, hatta ikinci ve üçüncü araçların da kullanıldığı" göz önüne alınarak değiştirilecek.


Düzenlemeye göre, yeni yapılarda, otopark sorununun kendi parseli içinde çözülmesi gerekecek. Sorunun binanın parselinde çözülmesinin mümkün olmadığı durumlarda "otopark sertifikası" uygulaması devreye girecek.


Türkiye'de ilk olacak...