18 / 05 / 2024

bakıma muhtaç kişilerin evlerinin kentsel dönüşümü

bakıma muhtaç kişilerin evlerinin kentsel dönüşümü

GYODER tarafından düzenlenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Samsun Belediyesi tarafından desteklenen Gelişen Kentler Zirvesi, Samsun’da gerçekleşti. Zirvede, Erdoğan Bayraktar “Dönüşümde 3’te 2 çoğunlukta bazı garibanları mağdur ediyorlar" dedi...

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri dikkat! Bu kişilerin emekli maaşları bir anda kesilecek ve bir daha maaş verilmeyecek!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Paylaşılan detaylara göre SGK tarafından tespit edilmiş olan kişilerin bir daha asla emekli maaşı alamayacağı belirtildi. 

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

Ek MTV için dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişiler ne yapmalı?

Dünya yazarı Zeki Gündüz, Anayasa Mahkemesi'nin iptal talebini reddettiği ek MTV'de dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişilerin ne yapması gerektiğini kaleme aldı.

Para, gıda, eğitim ve yakacak yardımları nereden alınır?

Türkiye'de ekonomik zorluklar yaşayan ve yardıma muhtaç bireyler için çeşitli kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, vakıflar ve iş insanları finansal ve sosyal destek sağlıyor. Bu tür yardımlar, özellikle geçim sıkıntısı çeken ya da işsiz kalan kişilere destek sunuyor. 

O kişilere tamı tamına 4 asgari ücret ödeniyor! 10 gün içinde e-Devlet'ten hemen başvuru yapın! 

SGK ev hizmetlerinde çalışanların sosyal güvenliğini sağlamak için önemli bir adım attı. Bu düzenleme, evlerinde ev hizmetlisi çalıştıran kişilerin, çalıştırdıkları süreye göre prim ödeyerek ev hizmetlilerinin sosyal güvencesini sağlayabilmesine fırsat sağlıyor.

Evde bakım aylığı alanlara müjde! Aile Bakanlığı resmen açıkladı! Bu parayı hemen çekin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca bakıma muhtaç hasta, engelli ya da yaşlı yurttaşlara ve ailelerine her ay belirli tarihlerde yardım yapıyor. Hak sahipleri, 10 Ağustos 2023 evde bakım maaşı yatan iller listesini araştırıyor. Peki, evde bakım aylığı ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Evde bakım maaşı alanlara son dakika Ağustos 2023 müjdesi! Hemen açıklanan karara bakın!

Evde bakım maaşı ağustos ayının gelmesiyle beraber yeniden gündeme oturdu. Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım ödemeleri yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kimseler için yakınlarına ödeniyor. Peki, evde bakım maaşı ağustos ayında zamlı olarak hesaplara yatırılacak mı? İşte detaylar...

Evde bakım maaşı alanlara 2023 Temmuz ödemesinde son dakika! Maaşlar hesaplara yattı mı?

Evde bakım maaşı 2023 zammıyla beraber yükseltildi. Her ay düzenli bir şekilde gerçekleşen evde bakım ödemeleri yaşlı, engelli, bakıma muhtaç olanlar için yakınlarına veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Çocuğu olmayan bir kişinin mirası kime kalır?

Miras hukuku, bir kimsenin hayatını kaybetmesi durumunda mal varlığının ve mülklerinin yasal mirasçılara nasıl dağıtılacağını düzenleyen önemli bir hukuki alanı ifade eder. Bu alanda, özellikle çocuksuz kişilerin miras paylaşımı ve özel durumlar, toplumda geniş ilgi gören konular arasında yer alır.

Evde bakım maaşları yattı mı? İşte yanıtı

Evde bakım paraları hesaplara yatacak mı? Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Bu kişilere artık ödeme yok! Bakanlık kesin talimat verdi!

Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri hakkında beklenmedik bir duyuru yapıldı. Aile Bakanlığı, yaptığı açıklama ile bazı kişilerin ödeme alamayacağını vurguladı. Bu haber, Aile Bakanlığı tarafından destek ödeme alan kişileri yakından ilgilendiriyor. Konuyla ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Son dönemin yeni dolandırıcılığı! Kiralık daire arayanlar evi görmeden kaparo ödemeyin! 

Kiralık ev arayanların dikkat etmesi gereken önemli bir unsur var. İstanbul’un bir semtinde son aylarda ‘sahte kiralık daire’ ilanlarıyla dolandırılan kişilerin olduğu ileri sürülüyor. Mağdur olanlardan bazılarının savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Gayrimenkul danışmanları önemli bir uyarı yaptı.

SGK açıklama yaptı! Bu kişiler emekli olamayacak!

Son dönemlerde erken emeklilik konusu  gündemdeyken SGK’dan şok bir açıklama geldi. Açıklamaya göre bazı kişilerin emekli olamayacağı paylaşıldı. EYT hakkında alınan son kararla bu konuya bir açıklık getirildi. 

bakıma muhtaç kişilerin evlerinin kentsel dönüşümü Haberi

bakıma muhtaç kişilerin evlerinin kentsel dönüşümü


Zirveye katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşüm uygulamalarında bazı suistimallerin yaşandığını belirten Bayraktar, “Dönüşümde 3’te 2 çoğunlukta bazı garibanları mağdur ediyorlar. Kocası ölmüş, kimsesiz yaşayanları müteahhitler sıkıştırıyor. Biz vatandaşa seçme önceliği vereceğiz. Yaşlı, bakıma muhtaç kimsesiz insanların evlerini devlet olarak biz alacağız ya da onları projelerden ev sahibi yapacağız. Vatandaş hangisini isterse seçecek” dedi.


AÇIKGÖZLER ARKADAN DOLAŞIYOR


Parsel bazında riskli ilan edilen kentsel dönüşüm alanlarındaki hak sahiplerinin vergiden muaf olduğunu hatırlatan Bayraktar, sağlanan bu imkanın kötüye kullanıldığını belirtti. Riskli yapıda yaşamadığı halde vergi yükünden kurtulmak isteyenler olduğunu söyleyen Bayraktar, “Açıkgözler arkadan dolaşıp bir yolunu buluyorlar. Bu nedenle düzenleme yapacağız. Sağlam binada oturan vergisini verecek” dedi. “İmar transferinde...