13 / 05 / 2024

Bakırköy riskli bina

Bakırköy riskli bina

1999 depreminin ardundan ‘yüksek riskli, orta hasarlı’ tespiti yapılan Bakırköy’deki bu binayı sahipleri terk etmek yerine, dış cephesini demir kafese alarak ‘güçlendirme’ yaptı. Uzmanlar ise bina daha da riskli oluşturuyor.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

Bakırköy'de 100 bina dönüşecek! 

Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında raporunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Rapora göre ilçede 100 bina dönüşecek. 

Bakırköy'deki 6 katlı bina çelikle güçlendirildi!

İstanbul'da yapı stokunun tartışıldığı son günlerde ise Bakırköy'de bir bina görüntüsüyle dikkat çekti. 6 katlı apartmanda çelik konstrüksiyon güçlendirme yapıldı.

Bakırköy'de 8 ay önce boşaltılan bina yıkılmayı bekliyor!

Bahçelievler'de yıkılması bekleyen binanın aniden çökmesinden sonra gözler tahliye edilen binalara çevrildi. Bakırköy'de kentsel dönüşüm kapsamına alınan 3 bloklu Derya apartmanının yaklaşık 8 ay boyunca yıkılması bekleniyor.

Bakırköy’deki riskli binaya kafes tipi güçlendirme!

1999 depreminin ardundan ‘yüksek riskli, orta hasarlı’ tespiti yapılan Bakırköy’deki bu binayı sahipleri terk etmek yerine, dış cephesini demir kafese alarak ‘güçlendirme’ yaptı. Uzmanlar ise bina daha da riskli oluşturuyor.

Bakırköy'de icradan 10.2 milyon TL'ye satılık bina!

Bakırköy 18. İcra Dairesi, İstanbul Bakırköy'deki binayı satışa çıkardı. 2 katlı betonarme olan taşınmazın satış bedeli 10 milyon 2 bin 414 TL olarak belirlendi.

Bakırköy'de bina çöktü!

İstanbul Bakırköy'de bir binanın zemini çöktü. Enkaz altında işçilerin olduğu öğrenildi. Temel kazısı sırasında meydana gelen göçükte 2 işçi toprak altında kaldı.

Halk GYO Bakırköy Bina değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., şirket portföyünde bulunan İstanbul merkezli "Bakırköy Bina"nın 2015 yıl sonu değer tespit raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.İşte rapor...

Ali Hacıalioğlu: Bakırköy'deki dönüşüm kiracı ve esnafı etkiler!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun, "Bakırköy'de 7 mahallede acilen dönüşüm başlaması için riskli alan ilanı bekliyoruz" açıklaması üzerine Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği basın toplantısı düzenl

Bakırköy'de kentsel dönüşüm başlayacak mı?

BAKIRKÖY Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun, “Bakırköy'de 7 mahallede acilen dönüşüm başlaması için riskli alan ilanı bekliyoruz" açıklaması üzerine Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği basın toplantısı düzenl

Bakırköy'de 7 mahallede dönüşüm başlayacak!

Habertürk Gazetesi'nin Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile yaptığı röportajda başkan Bakırköy'deki binaların yüzde 78'inin hasarlı olduğunu söyledi. 7 mahallede acil dönüşüm için riskli alan ilanı beklediklerini belirtti.

Oğul Aktuna: Bakırköy'ün sorunu riskli bölgede olması!

Oğul Aktuna, Bakırköy için yapmayı planladıkları projelerini anlattı. Oğul Aktuna, "Bu projeler dayatmacı zihniyetle değil, katılımcı demokrasinin gereği, Bakırköy halkına sunulup onların görüş ve önerileri alınarak hayata geçirilecektir." dedi.

Bakırköy riskli bina Haberi

Bakırköy riskli bina

İstanbul’un en eski ilçeleri arasında bulunan Bakırköy, deprem haritalarında birinci derece deprem riskine sahip bölgenin içinde yer alıyor. 17 Ağustos depreminden sonra İstanbul Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı ortak rapor sonucunda Bakırköy’de incelemelerde bulunan 10 bin 162 binanın yüzde 78’i orta ve yüksek ölçekli risk seviyesine yerleşiyor. Osmaniye’de Veli Efendi Hipodromu’nun karşısında yer alan 6 katlı bir apartman da riskli yapılardan biri oluyor.

DEMİR KAFESE ALDILAR

1999 depreminin ardından binaya ‘yüksek riskli, orta hasarlı’ tespiti yapıldı. Ancak bina sahipleri yapıyı terk etmek yerine dış cephesini demir kafes içine alıp ‘güçlendirme’ çalışmalarında bulundu. Demirler binayı çepeçevre sarıyor. Kolonların etrafında yer alan demirler binanın dış cephesinde yere sabitlendi. Uzmanlar binanın bu durumunun daha büyük risk taşıdığını, betonların esneme yapmadan kırılarak olduğu yere çökeceğini iddia ediyor. 8 konut...