05 / 05 / 2024

Bakırköydeki dönüşüm kiracı ve esnafı etkiler

Bakırköydeki dönüşüm kiracı ve esnafı etkiler

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun, "Bakırköy'de 7 mahallede acilen dönüşüm başlaması için riskli alan ilanı bekliyoruz" açıklaması üzerine Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği basın toplantısı düzenl

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu! Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli parselindeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni proje için temellerin atıldığının müjdesini verdi.

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2023 zammı geldi! Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar inanamadı! Hemen bakın!

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2023 zammı geldi... Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar inanamadı... Hemen bakın...

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Oğuz Karğın tarafından kuruldu.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk demir-çelik endüstrisinde Yeşil Mutabakat dönüşümü 2025'e kadar yapılmalı!

Türk Demir Çelik Sanayisi AB Yeşil Mutabakatı'ndan en çok etkilenecek sektörlerden biri olacak. Bu nedenle sektörde Yeşil Mutabakat dönüşümünün 2025'e kadar tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

Türk Telekom ve Hepsiemlak'tan emlakta dijital dönüşüm işbirliği!

Türk Telekom emlak sektöründe dijital dönüşümün önünü açacak yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hepsiemlak ile hayata geçirilen proje ile emlakçılara atanan mobil numaraların kendilerine ait şahsi numaralara yönlendirilmesi sağlanacak.

Kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak yaşadıkları evleri yıkılan kiracıların hakları bulunuyor. İşte kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021...

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Öztürk Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Gıda Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztürk Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Gıda Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Öztürk tarafından kuruldu.

Bakırköydeki dönüşüm kiracı ve esnafı etkiler Haberi

Bakırköydeki dönüşüm kiracı ve esnafı etkiler

Mimarlar Odası, Bakırköy'de yapılacak kentsel dönüşümün 'kiracı' statüsündeki Bakırköylüleri ve yerel esnafı göz ardı edeceği uyarısında bulundu. 


Mimarlar Odası Büyükkent Şube Sekreteri Ali Hacıalioğlu, Bakırköy Temsilcilik Sekreteri Selda Yentür, Bakırköy Temsilcilik Başkanı Mürsel Selçuk'un konuşmacı olarak katıldığı toplantıya basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda mahalleli katıldı. Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Sakızağacı, Yeni Mahalle, Zeytinlik, Cevizlik'i kapsayan riskli alan kararı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ardından da Bakanlar Kurulu'nun onayı gerekiyor. Riskli alan ilan edilecek mahalleler arasında Ataköy, Yeşilköy, Yeşilyurt ve Florya gibi mahalleler bulunmuyor. 


BAKIRKÖY'ÜN YÜZDE 78'İNİN ÇÜRÜK OLDUĞU İFADELERİ YANLIŞ 


Mimarlar Odası Bakırköy Temsilcilik Sekreteri Selda Yentür basın açıklamasında "Bakırköy'ün'% 78'inin çiirük' olduğu yönündeki ifadeler son derece yanlış, sorumsuzca ve kasıtlıdır. 1999 depreminin ardından toplumda yaşanan psikolojik ve sosyolojik travmanın etkisiyle, hızlı...