03 / 05 / 2024

balkonun odaya katılması

balkonun odaya katılması

Evlerde balkonun odaya katılması için yeni değişiklikler geldi. Yargıtay, tüm bina maliklerinden izin alınması şartını getirdi.

Balkonu odaya katmak için tüm binadan izin şart!

Evinin balkonunu, terasını kapatarak odayla bütünleştiren mülk sahipleri için Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı. Karara göre, uygulamanın yapılabilmesi için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı alınmalı.

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

Perakendede 60 bin mağazada indirim yolda!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına ilişkin konuştu. Öncel, BMD üyesi markaların 60 bin mağaza ile bu kampanyaya katılmasını beklediklerini ifade etti.

Son kararla birlikte kıdem tazminatında değişiklik yapıldı: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Karşıyaka 2. İş Mahkemesi, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir kıdem tazminatı kararına imza attı. Mahkeme, Kovid-19 salgını sırasında ücretsiz izinde olan çalışanın işe iade davasını değerlendirerek ücretsiz izin süresinin kıdem tazminatı hesaplamalarına katılması gerektiğini belirtti.

Sözleşmeli er başvuruları için son gün 1 ekim! İşte başvuru detayları...

Milli Savunma Bakanlığı, sözleşmeli er başvurularının son tarihini 1 Ekim olarak belirledi. Bu sene için belirlenen hedef ise 22 bin 16 sözleşmeli erin bünyeye katılması. Başvurular, 21 Ağustos'ta başlamıştı ve 1 Ekim tarihine kadar devam edecek. İşte sözleşmeli er başvuruları hakkında detaylar...

Betona su katan müteahhitler için Deprem Vakfı Başkanı Erdik’ten çok önemli çağrı!

Asrın büyük deprem felaketinin ardından binalardan alınan örnekler daha incelemeye gitmeden bile ‘pes’ dedirtirken, özellikle inşaatlarda kullanılan betona su katılması meselesi ile ilgili çok önemli bir çağrı geldi.

Emeklilik dilekçesini vermeden mutlaka okuyun! O yıl emekli olanlar maaştan yana daha şanslı!  

Bu yıl EYT’lilerin de aralarına katılmasıyla birlikte çok daha fazla sayıda kişi emekliliğe kavuşacak. Emeklilikte çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle emeklilik maaşı ise aynı durumda olanlar arasına bile farklılık gösteriyor.  Özellikle bazı yıllarda emekli olanlar, diğerlerine göre daha fazla

Türk çiftçisi dikkat! Resmen kuzu fışkırdı, koyunlarda verim katbekat katlandı

Tokat Valiliği koordinesinde 2019'da hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var" projesinde bugüne kadar 1030 çiftçiye 93 bin 55 koyun verildi. Çiftçilere verilen koyunlardan çok sayıda kuzu elde edildi. Verim de katlandı. Çiftçilerin bölgelerindeki bu tarz projelere katılması tavsi

Emekli promosyon yarışı kızıştı! En yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu? İNG, Yapı Kredi, Garanti, Ziraat, Akbank...

Temmuz ayında yapılan ara zammın ardından emekli promosyon ücretleri arttırıldı. Bu kapsamda bankalar art arda promosyon güncellemesi yaparken kamu bankalarının da yarışa katılmasıyla promosyonların ücretleri arttı. Peki 2022 en yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu?

Emekliler havalara uçacak! Emekli promosyon ücretlerinde kasım müjdesi! En yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu?

Temmuz ayında yapılan ara zamdan sonra emekli promosyon ücretleri arttırıldı. Bu kapsamda bankalar peş peşe promosyon güncellemesi yaparken kamu bankalarının da yarışa katılmasıyla promosyonların seyri değişti. Peki en yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu?

MG’den 50 bin liraya varan takas desteği ve avantajlı kredi fırsatı!

Elektrikli modellerinin de ürün gamına katılması sonrasında yeni bir dönem başlatan MG, 2022 yılının son çeyreğinde Ekim ayına özel düşük faizli kredi veya takas desteği sunuyor.

Yatırımcılar zor durumda! Dolar mı euro mu?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) perşembe günü 11 yıl aradan sonra faiz artırımına gitti ve politika faizlerini beklentilerin üzerinde 50 baz puan artırdı. Peki, ECB’nin de faiz artırımlarına katılmasıyla döviz yatırımcısı için hangi para birimi daha cazip olacak?

Nissan Qashqai e-Power ile Ariya'nın lansmanı yapıldı! İşte Türkiye'ye gelecekleri tarih! 

Nissan'ın, Stockholm'de lansmanını gerçekleştirdiği Qashqai e-POWER'ın Türkiye pazarına 2022'nin son çeyreğinde, Ariya'nın ise 2023'ün ikinci yarısında katılması öngörülüyor. İşte iki aracın yeni özellikleri...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

balkonun odaya katılması Haberi

balkonun odaya katılması

Yargıtay, evlerde balkonun odaya dahil edilebilmesi için tüm bina maliklerinden izin alınması şartı getirdi. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Deniz Karataş, evinin balkonunu, terasını kapatarak odayla bütünleştiren mülk sahipleri için, Yargıtay'dan emsal bir karar çıktığını açıkladı. Uygulama için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı gerektiğini söyleyen Karataş, tek kat malikinin itirazının dahi uygulama için engel oluşturacağını söyledi.


PRO JE DEĞİŞİKLİĞİ SAYILDI


Mülk sahiplerinin daha geniş oda veya mutfağa sahip olmak için, balkon ve teras gibi açık alanları dairelere eklediğini, bu durumun apartmanlarda birçok kez tartışma ve dava konusu olduğunu hatırlatan Deniz Karataş, Yargıtay'ın bu uygulamaları mimari proje değişikliği olarak değerlendirdiğini vurguladı.

Karataş, "Daha önce kat malikleri oy çokluğu ile bu uygulamaları yapabiliyordu. Yargıtay'ın bu kararı sonrası artık oy...