04 / 05 / 2024

Bandırma kentsel dönüşüm

Bandırma kentsel dönüşüm

Deprem Güvenliği ve Yapı Uzmanı Prof. Dr. Uğur Kaynak Bandırma'daki fay hatlarınun durumundan yola çıkarak deprem riskini ve kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Bandırma'da kentsel dönüşüm uygulanmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi ve Riskli Yapı Tespit Uzmanı Gürkan İlgin, Bandırma'daki kentsel dönüşümün amacına ulaşmadığına dikkat çekti. İlgin, kentsel dönüşümün iki şekilde uygulandığına değindi.

Bandırma'da riskli alanlar belirlenecek!

Altyapı Hizmetleri ve Rantsal Dönüşüm Programı Genol Müdürlüğü' nün talebi üzerine Bandırma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından meclise gönderilen yazıda, kentin riskli alanlarının belirlenmesi istendi.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan kentsel dönüşüm tepkisi: Ana arterlerden başlatılması gerekir!

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı, Afet Yönetimi Enstitüsü ve İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. İşte Kadıoğlu'nun o açıklaması ve vatandaşların yorumları...

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın meclise geliyor!

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın Genel Kurul'da görüşülmek üzere Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

2023 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay veriliyor?

Kentsel dönüşüm kira yardımı gündemde yer alan konulardan biri. Kira yardımından faydalanacak olan vatandaşlar bu konuya dair yoğun bir araştırma yapmaktadır. İşte detaylar!

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Kentsel dönüşüm için yeni fon önerisi!

Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığında toplandı. Kentsel dönüşüm çalışmaları için fon kurulması yönünde öneride bulunuldu. 

Depreme yönelik en önemli adım kentsel dönüşüm!

Depreme yönelik yapılan çalışmaları anlatan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, depremin anahtarının kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanacak!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu toplantısında İzmir'de yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı. Toplantıda kentsel dönüşümün hızlandırılması için atılacak adımlar değerlendirildi. 

Mehmet Tevfik Göksu'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümü artırmak için AK Parti grubu olarak UKOME'den izin alma ve para yatırma zorunluluğunu kaldırdıklarını dile getirdi.

Hasan Yalçın: Kentsel dönüşüm kamuoyuna iyi anlatılmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yalçın, TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunda, kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşa anlatılması konusunda önerilerde bulundu.

Sakarya'nın öncelikli gündemi 'kentsel dönüşüm'!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı seçilen AK Parti Milletvekili Uncuoğlu ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentsel dönüşümü masaya yatırdı.

Bandırma kentsel dönüşüm Haberi

Bandırma kentsel dönüşüm

Deprem Güvenliği ve Yapı Uzmanı Prof. Dr. Uğur Kaynak, Bandırma’nın 10 katil fay ile sarılmış halde olduğunu söyledi. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kaynak, Bandırma’nın 10 katil fay ile sarılmış halde olduğunu belirterek, "Marmara Bölgesi’nin depremselliği Kuzey Anadolu Fayı’nın saçaklanıp üç kola ayrılması ile ilintili bir bulgudur. Bandırma hem orta kol hem de güney kol tarafından sarılmıştır. Kuzeyinden orta kol, güneyinden ise Güney Anadolu Fay hattı kolu geçer. Bandırma etrafında 10 tane farklı isimde segment var. Segment çok uzun bir fay hattı üzerinde teker teke çalışabilecek deprem odakları olarak açıklanabilir. Bu segmentlerden Manyas Segmenti, Yenice-Gönen-Çan Segmenti gibi segmentler güncel tarihler arasında çalışmış olup, tekrar çalışmaları için opsiyonel bir bekleme hakkımız var. Ama diğer segmentler, Bandırma Fayı, İmralı...