18 / 05 / 2024

banka aracılığı ile vergi öderken dikkat edilmesi gerekenler

banka aracılığı ile vergi öderken dikkat edilmesi gerekenler

Kira gelir vergisinin mükellefleri ödemelerini vergi daireleri haricinde anlaşmalı olan bankalara da yapabiliyor. İşte kira vergisinin banka aracılığı ile ödenmesi hususunda dikkat edilmesi gereken noktalar...

Miras paylaşımında paylar nasıl bölünecek? Miras alacakların işi kolaylaşacak...

Son zamanlarda tapu işlemleri ile ilgili önemli bir karar alındı. Buna göre, artık kardeşler arasında tapu devri işlemleri noter aracılığı ile yapılmayacağı kaydedildi. Yapılacak olan bu düzenleme kapsamında tapu işlemleri daha hızlı ve kolay bir hale getirmek hedefleniyor.

İstanbulkart'ta yeni döneme girildi! İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlıyor

İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlayacağı açıklandı. Buna göre, İstanbullular, artık İstanbulkart Mobil uygulaması aracılığı ile kendi İstanbulkartları arasında veya istedikleri başka bir kullanıcının İstanbulkart'ına ücretsiz olarak para transferi yapabilecekler.

Deprem bölgesine, IFC'den 530 milyon dolar finansman desteği...

IFC deprem bölgesinde 5 banka aracılığı ile 530 milyon dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Miras kalmış tapusu olanlar dikkat! Mal paylaşımında bölünme yöntemleri değişti...

Son dönemde tapu işlemleri ile ilgili yeni ve iyi bir karar alındığı duyuruldu. Buna göre, kardeşler arasında tapu devri işlemleri noter aracılığı ile yapılmıyor. Vatandaşların tapu işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için yeni düzenlemeye gidildi. İşte ayrıntıl

İnvest Spot Gayrimenkul Aracılık Ve Öğrenci Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnvest Spot Gayrimenkul Aracılık Ve Öğrenci Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi  Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Badarna tarafından kuruldu.

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Rotam34 Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Rotam34 Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Duygu Yaşar tarafından kuruldu.

Erbi Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erbi Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Eren Bilen tarafından kuruldu.

Mac Realtors Emlak Danışmanlığı Aracılık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mac Realtors Emlak Danışmanlığı Aracılık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Allı Reza Sadeghı, Fereshteh Azızmohammadı ve Mac Master Group İnş. ortaklığında kuruldu.

Syg Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Syg Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Saygın Gayretliol tarafından kuruldu.

Özkul Gayrimenkul İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özkul Gayrimenkul İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Özkul tarafından kuruldu.

Tapu devri nasıl yapılır? Gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri, gayrimenkul alanında önemli kavramlardan biridir. Tapu devrinin belirli aşamalar ve yetkili kişiler aracılığı ile yapıldığı bilinir. Bu önemli işlemi yapmak için bazı belgeler gerekir. Peki tapu devri nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir? İşte tapu devri ile ilgili detaylar...

Bukar Emlak İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bukar Emlak İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Burak Karabuçak tarafından kuruldu.

banka aracılığı ile vergi öderken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

banka aracılığı ile vergi öderken dikkat edilmesi gerekenler

Kira vergisinin banka aracılığı ile ödenmesi!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir, gelir vergisine tabi tutuluyor. Bu verginin mükellefleri ödemelerini vergi daireleri haricinde anlaşmalı olan bankalara da yapabiliyor. Kira vergisinin banka aracılığı ile ödenmesi hususu ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler aşağıda sıralanıyor:


Tahakkuk ettirilen vergi, tahakkuk fişi üzerinde gösterilen (vade tarihi) ödeme süresi içinde ödenmesi gerekiyor. 2014 yılında ödenecek kira gelir vergisi için en geç 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi ve 31 Mart'a kadar da vergi borcunun ödenmesi şart. 


Vergi dairelerindeki yoğunluktan dolayı işlerin daha rahat ve çabuk halledilmesi için “Tahakkuk Fişi” ile birlikte vergi tahsiline yetkili olan bankalardan herhangi birisine gidilerek banka gişesinden “Tahakkuk Fişi”ni göstermek suretiyle ya da beyanınız üzerine normal bir fatura ödeme işlemi gibi vergi ödenebilmektedir. 


Banka aracılığı ile vergi...