22 / 05 / 2024

banka hesaplarında para zaman aşımı

banka hesaplarında para zaman aşımı

Çok sayıda banka, hesabı olan binlerce kişiyi için harekete geçti ve müşterilerini uyarmaya başladı. Bu tarihi kaçıran kişilerin parası yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecek...

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!

Türk Lirası’nın  değerini artırmak için indirimli olarak uygulanan mevduat hesaplarında ve yatırım fonu stopaj oranları arttı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'a yükseldi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Antalya'da 500 milyonluk villa vurgunu!

Antalya'da tatil bölgelerinde yer alan villaları, kendi evleri gibi sunan ve kiralayan ve 110 kişi sahte sosyal medya hesabı ile dolandıran şebekeye operasyon düzenlendiği açıklandı. Buna göre, yakalanan 35 şüphelinin banka hesaplarında 500 milyon TL'lik hareket saptandığı duyuruldu.

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

O paralar hesaplara yatırılmaya başlandı! Acilen banka hesaplarınızı kontrol edin!

Pek çok kişinin merakla beklediği evde bakım paraları hesaplara yatırılmaya başlandı. Acilen banka hesaplarınızı kontrol edin...

KKM hesaplarında bir haftada 74,6 milyar TL’lik rekor düşüş yaşandı!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüş serisi 7. haftada da devam etti. KKM’de 6 Ekim haftasında 74,6 milyar liralık çıkış oldu. Bankacılık sektöründe toplam mevduatta ise aynı hafta 32,3 milyar liralık artış görüldü.

Çiftçilere tohum ve gübre desteği!

Ülkemizde çiftçilere verilen desteklerde ekim ayında önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Ekim ayının ilk gününden itibaren yurt genelinde çiftçilere yönelik destek araştırmaları hız kesmeden sürdürülüyor. Mazot ve gübre desteğinin ekim ayında çiftçilerin banka hesaplarına doğrudan transfer edilmesi p

Yastık altında para tutanlar için flaş açıklama! Hesaplara her ay 7 bin 613 TL yatırılacak!

Yastık altında para tutanlar için flaş bir son dakika açıklaması geldi. Verilen detaylara göre, hesaplara her ay 7 bin 613 TL yatırılacak. Bu paraları sakın kaçırmayın...

KKM hesapları düşüyor, TL mevduat faizi yüzde 50’ye koşuyor!

Ekonomi yönetiminin KKM’yi kademeli terk etme planına göre TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Yapılan değişiklikle TL mevduat faizlerinde yükseliş, KKM'ye verilen faizlerde düşüş bekleniyor.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

Kur Korumalı Mevduat hesapları artık komisyon uygulamalarından muaf!

Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan kararla birlikte, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında önemli bir değişiklik gerçekleşti. Bu yeni düzenleme ile birlikte mevduat sahipleri için maliyetler azaldı ve finansal hizmetler daha erişilebilir hale geldi.

Emeklilere 5 bin TL müjdesi geldi. O tarihte hesaplarınızda göreceksiniz

Emekli vatandaşların bir süreden bu yana beklediği 5 bin TL müjdesi artık resmileşmeye başlıyor. Emekli vatandaşlar hesaplarında bu paraları görebilecekler.

Bakanlıktan müjde geldi! Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik 300 milyon 778 bin Türk Lirası tutarındaki tarımsal destek ödemelerinin, bugün itibarıyla çiftçi hesaplarına aktarıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı, bu ödemelerin hesaplara yatırıldığını kişisel sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

banka hesaplarında para zaman aşımı Haberi

banka hesaplarında para zaman aşımı

Kullanmadığınız banka hesabınızda paranız kalmış olabilir. Binlerce kişi bu hesaplardan kalan parasını çekmiyor. E-devlet hesabınızdan ve TMSF'nin internet sitesinden miktarı kuruşu kuruşuna öğrenebilirsiniz. Ayrıca tüm bankaların internet sitesine girdiğinizde liste de yer almaktadır.

  

Kimsenin önemsemediği ve her yıl bankalarda unutulduğu için el konulan para milyonları buluyor. Geçen sene 10 yıl içinde hiçbir işlem yapılmayan 1 milyon 44 bin hesap açıldı ve içindeki toplam 217 milyon lira para sahibi başvuru yapmadığı için Tasarruf Mevduatı sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.

BANKALARDAN ÖNEMLİ UYARI

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; başvuru tarihi yeniden geldi. Bu yüzden de bankalar yasal olarak müşterilerini uyarmaya başladı ve 'Paranızı unutmayın' dedi.

  

BAŞVURU SÜRESİ BAŞLADI

Banka hesaplarındaki paraların zaman aşımına uğramaması için yasal başvuru süresi başladı. İşte konuyla ilgili bazı bankaların yaptığı...