16 / 05 / 2024

Banka Kredilerin sınıflandırılması

Banka Kredilerin sınıflandırılması

Bankaların Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi Yönetmeliği 1 Kasım 2006 tarihinde 26333 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan esaslar bu haberde...

10 müteahhitten dokuzunun vasıfsız olduğu ortaya çıktı!

“Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması” yönetmeliği kapsamında derecelendirilen müteahhitlerin sadece yüzde birlik bölümünün üst grupta yer aldığı ortaya çıktı. Sektördeki mesleki ve teknik yetersizlik de oldukça tepki çekti. İşte detaylar....

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." açıklamasından sonra ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep etti.

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Üniversite sınavları kaldırılacak iddiasına YÖK'ten flaş cevap! Az önce açıklandı, hemen şimdi bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklamasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, flaş açıklama yaptı. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklama sosyal medyada şok etkisi yarattı.

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

Banka Kredilerin sınıflandırılması Haberi

Banka Kredilerin sınıflandırılması

Bankaların Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi Yönetmeliği!


BANKALARCA KREDİLERİN VE DİĞER ALACAKLARIN NİTELİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BUNLAR İÇİN AYRILACAK KARŞILIKLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç ve kapsam

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, bankaların kredileri ve diğer alacaklarının niteliklerine göre sınıflandırılması ve bunlar için ayrılacak karşılıklara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

             Dayanak

             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 53 ve 93 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

             Tanımlar

             MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte yer alan;

 ...