27 / 04 / 2024

banka kredisi alabilmek için gerekli evraklar

banka kredisi alabilmek için gerekli evraklar

Ekspertiz raporu için bankaya başvuruda bulunulması gerekiyor. Konut kredisi alabilmek için bazı belgelerin bankaya beyan edilmesi gerekiyor. Peki, Ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar nelerdir?

Faizsiz evlilik kredisini kimler alabilir? Evlilik kredisi alabilmek için yaş kredisi var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu evlilik kredisi açıklaması sonrası yeni evlenecek vatandaşlara faizi şekilde 150.000 TL kredi vereceğini açıkladı. Kredinin detayları merak konusu oldu. İşte konuyla ilgili tüm ayrıntılar…

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Banka kredisi ya da kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? vatandaşlar bu soruyu bayram yaklaşırken sormaya başladılar. İşte merak edilen detaylar!

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

En uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Konut kredisi ile ilgili son dakika gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun banka kredisi faiz oranını uygulayan bankayı araştırmaya devam ediyor.

Konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarının yeni yıla nasıl giriş yaptığını merak ediyor. Peki, banka kredisi faiz oranları 2021'nin ilk günlerinde ne oldu? İşte güncel durum...

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Konut kredisi alabilmek için gerekli belgeler nelerdir?

Bankalarda son dönemlerde kredi faizlerinin düşmesi, birikimi bulunmayan ama ev sahibi olmak isteyen vatandaşları konut kredilerine yöneltti. Vatandaşlar konut kredisini nasıl alacakları hakkında araştırma yapıyor. Peki konut kredisi alabilmek için gerekli belgeler nelerdir? İşte o sorunun cevabı...

Markalı konut satışlarında banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ocak ayı sonuçları açıklandı. Endekse göre, Ocak ayında, yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.85, yabancıya satış oranı yüzde 8.34 olarak gözlendi, banka kredisi ve senet kullanımında artış yaşandı...

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

Markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 Ekim ayı sonuçlarına göre, markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı.

Konut kredisi alabilmek için hangi belgeler gerekiyor?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ev alacak vatandaşları da heyecanlandırdı. Peki konut kredisi alabilmek için hangi belgeler gerekiyor?

Konut kredisi alabilmek için hangi belgeler gerekli?

Konut kredisi faizleri düşerken ev alacak vatandaşlar kredi çekebilmek için hangi belgelerin gerektiğini araştırıyor. Peki kredi alabilmek için hangi belgeler gerekiyor?

Konut kredisi kullananın emekli maaşına tedbir koyulur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2015’te bir ev almak için banka kredisi kullandım. Ancak krediyi geri ödeyemeyince maaşıma haciz geldi. Kredi kullanırken eşimin de imzasını aldılar. Şimdi çalışmayan eşimin emekli maaşına tedbir koyabilirler mi?' sorusunu yanıtladı.  

banka kredisi alabilmek için gerekli evraklar Haberi

banka kredisi alabilmek için gerekli evraklar

Ekspertiz raporu almak için gerekli evraklar!


Ekspertiz raporu;  varlıkların yeniden değerlendirilmesinde, finansman kullanımında, birleşmelerde, devralmalarda teminatların değer tespitinde, borçların yeniden yapılandırılmasında, alacakların takas yolu ile azaltılmasında, proje değeri analizlerinde, en iyi ve en yüksek analiz ihtiyaçlarında, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının varlık hareketlerinde alınması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. 


Eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporlarında gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı yer alıyor. Ekspertiz raporu için ilk önce banka başvurunda bulunmak gerektiği için bankalarda konut kredisi başvurusunda bulunmak için bankaya beyan edilmesi gereken bazı evraklar bulunuyor. Gerekli evraklar aşağıda yer alıyor;


* Nüfus cüzdanı forokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir)

* Gelir belgesi

* Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası

* İkmetgah belgesi (Adınıza düzenlenmiş, elektrik, su,...