05 / 05 / 2024

banka sektörü kredileri

banka sektörü kredileri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 153 milyar 337 milyon 261 bin lirası konuttan oluşuyor.

Vadeli banka faizleri ve döviz artışı inşaat sektörünü vurdu!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da yapı sektörü zor zamanlardan geçiyor. Özellikle mega projelerde, konut satışları neredeyse yarı yarıya azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, çözüm için konut kredilerine erişime işaret ediyor

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Avantajlı konut kredileri sektörü nasıl etkiliyor? 

Gayrimenkul PR, avantajlı konut kredilerinin sektörü nasıl etkilediğini değerlendirdi. İşte ayrıntılar... 

Bankacılık sektöründe işten çıkarma depremi! Dev banka tarih açıkladı!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk, reel sektörün ardından finans sektörüne de sıçradı. Daha önce 4 bin kişinin işten çıkarılacağını açıklayan Goldman Sachs, bu kez söz konusu operasyon için tarih verdi.

Bankacılık sektörünün mevduatı 86 milyar 620 milyon 986 bin TL arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan haftalık para ve banka istatistiklerine göre, bankacılık sektörünün mevduatı 9 trilyon 89,6 milyar lira oldu...

Rusya'da inşaat malzemelerinin fiyatları konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Sayıştay yetkilisi Nayalya Trunova, inşaat malzemelerinin fiyatlarını değerlendirdi. Nayalya Trunova, "İnşaat malzemelerinin fiyatları artıyor, fakat şirketler kredileri eski fiyatlardan aldılar. Bu durum, konut inşaat sektörüne olumsuz yansıyabilir” dedi.

İnşaat sektöründe kötü alacaklara önlem geliyor!

Bakan Albayrak’ın açıkladığı paketin en önemli ayağını finansal sektör oluşturuyor. İnşaat ve enerji kredileri fona devredilip bilançodan temizlenecek...

Emlak Bankası sektörü umutlandırdı!

Emlak Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla yeniden kuruldu. Banka, kentsel dönüşüm başta olmak üzere inşaat sektörüne, turizm ve sanayiye destek sağlayacak. 

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 11'i gayrimenkul sektörünün!

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29'luk artış kaydederek 430 milyar TL'ye ulaştı. Kredilerin yüzde 11'i gayrimenkul sektöründe kullandırıldı.

'Emlak Bankası' sektör temsilcilerini umutlandırdı!

İMDER Başkanı İslam Yıldırım, Emlak Bankası'nın yıl sonunda tekrar açılacağının açıklanmasının sektörü yeniden umutlandırdığını söyledi. Yıldırım, bu kapsamda gayrimenkul sektörünün banka aracılığıyla desteklenebileceğini ifade etti.

Ziya Yılmaz: Konut sektörüne özel banka kurulmalı!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Konutta iyi bir bankaya ihtiyaç var, Emlakbank gibi. Diğer bankalarda destek veriyor fakat sektöre özel bir banka kurulursa konut kredileri daha düşük olabilir" dedi.

Gayrimenkul sektörüne özel banka isteniyor!

Türkiye Finans Forumu kapsamında gerçekleştirilen “Gayrimenkul Finansmanında Alternatif Enstrümanlar” başlıklı oturumda, gayrimenkul sektörü temsilcileri sadece emlak işiyle ilgilenen bir bankaya ihtiyaç olduğunu vurguladılar. 

Banka kredilerine yapılacak değişiklik ile sektör hareketlenir!

Fertaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, banka kredilerinde yapılacak olan düzenlemeler sayesinde inşaat sektöründe hareketlilik yaşanacağını dile getirdi.

banka sektörü kredileri Haberi

banka sektörü kredileri

Bankacılık sektörü toplam mevduatı, 20 Ocak'la biten haftada 9 milyar 321,8 milyon lira azalarak 1 trilyon 523,6 milyar liraya geriledi.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. 


Buna göre bankacılık sektöründeki toplam mevduatta (bankalararası dahil) 20 Ocak ile biten haftada 9 milyar 321 milyon 846 bin lira azalış görüldü. Söz konusu haftada 1 trilyon 523 milyar 681 milyon 711 bin liraya gerileyen bankacılık sektörü toplam mevduatı, bir önceki haftaya göre yüzde 0,61 azaldı.


Aynı dönemde bankalardaki TL cinsi mevduat yüzde 0,58 azalışla 835 milyar 901 milyon 87 bin liraya, YP cinsinden mevduat yüzde 1,03 azalışla 604 milyar 383 milyon 943 bin liraya düştü.


Yıllık bazda bakıldığında 20 Ocak ile biten haftada bankalardaki TL cinsi mevduatta yüzde 16 ve yabancı...