05 / 05 / 2024

bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faiz

bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faiz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB) mevduat ve kredi faiz oranları ile katılma hesapları kar ve zarara katılma oranlarına ilişkin esas ve şartları belirlemek amacı ile yeni bir tebliğ yayımlandı.

1 Mayıs itibarıyla bankaya para yatıranlar dikkat!  İşte mevduat stopaj oranları 2024!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türk Lirası mevduata uygulanan stopaj oranlarında artışa gidildi. Peki, yeni kararla 100 bin TL'nin faizinden kesilecek tutar ne kadar oldu? İşte mevduat stopaj oranları 2024...

Elinde 10 bin ve 45 bin TL birikmişi olanlar dikkat! Bankalar tek tek duyurdu: Mevduat faizleri tam bu kadar!

Merkez Bankası hem TL tasarrufun artmasını hem de düşük ve yüksek tutarlı tasarruflara uygulanan TL mevduat faiz oranlarının dengelenmesini isterken, bankalarda düşük tutarlı mevduata uygulanan faiz yüzde 50'yi geçti. İşte ayrıntılar...

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü'den son dakika uyarısı: Konut satıp mevduata yatırmak mantıklı değil! 

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü, konut sektöründe merak edilenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarında artış beklediklerini aktaran Ülkü, 'Konut satıp mevduata yatırmak mantıklı mı?' sorusunu da yanıtladı. İşte o açıklamalar...

Vatandaş kur korumalı mevduata akın etti! Bankalardaki KKM mevduatı ne kadar oldu?

Vatandaş, kur korumalı mevduata adeta akın etti ve 6 Ocak haftasında 1.37 trilyon liraya kadar gerileyen kur korumalı mevduat 27 Ocak itbarıyla şaşırtacak miktarda yükselme kaydetti.

Kiralık evlerde uygulanan yasak kalıcı hale getirildi! Airbnb yasağın gerekçesini açıkladı

Küresel ölçekte kiralık konut çözümleri sunan Amerikan şirketi Airbnb pandemi döneminde aldığı kiralık evlerde parti yasağını kalıcı hale getirdi. Şirket, yaklaşık 2 yıl önce uygulanan geçici yasağın ardından evlerde parti yapma oranının yüzde 44 düştüğünü söylüyor.

Merkez Bankası'ndan, dövizden TL mevduata geçiş için teşvik hamlesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz mevduattan ve döviz cinsi katılım fonu hesaplarından, vadeli TL mevduata ve katılma hesaplarına geçen tutarlara zorunlu karşılık ve komisyon teşviki uygulama kararı aldı. 

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı.

Bitcoin ve kripto para için ülke ülke uygulanan kurallar!

Kripto paralar çoğaldıkça, kontrol etmek için uygulanan düzenlemeler de çok önemli hale geldi. Özellikle Türkiye'deki Thodex ve Vebitcoin'de gerçekleşen olumsuz olayların ardından kripto paralar konusunda yapılacak düzenlemelerin hızlanası gündemde yerini alıyor.

Dolar tahminleri değişti! Yatırımcılar dolarda mı kalmalı TL mevduata mı geçmeli?

Merkez Bankası'nın hamlelerinin ardından ciddi düşüşler yaşayan dolar kuru yatırımcılarını üzdü. Peki yatırımcı şimdi ne yapacak, dolarda mı kalmalı TL mevduata mı geçmeli?

Merkez Bankası TL zorunlu karşılıklara uygulanan faizi düşürdü!

Merkez Bankası, Türk Lirası zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını yüzde 6'dan yüzde 5'e düşürdü.

Arazi satışlarında uygulanan KDV oranı mecliste!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında tarla ve arazi satışlarında uygulanan KDV oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tuzla Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı'da uygulanan imar planı TBMM'de!

İstanbul ili Tuzla ilçesinde bulunan Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı mevkilerinde uygulanan imar planı meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

VakıfBank konut kredisi ürünleri ve krediye ek uygulanan masraflar!

VakıfBank’ın konut kredisi kapsamında kullandırdığı ürünlerin detaylarını ve krediye ek uygulanan masrafları araştırdık. VakıfBank kampanyalı konut kredisi ürünü faiz oranı ne kadar? VakıfBank devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi faiz oranı nedir?

bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faiz Haberi

bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faiz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB) "Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları Hakkında Tebliğ" başlığı altında hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğ, 1 Mart'tan itibaren yürürlüğe girecek.

Tebliğe göre, bankalarca mevduata uygulanacak sabit veya değişken faiz oranları serbestçe belirlenecek ancak vadesiz mevduat faiz oranı yıllık yüzde 0,25'i geçemeyecek. 

Değişken faiz oranı, Türk lirası mevduatta 3 ay ve daha uzun vadeli, yabancı para mevduatta 6 aydan uzun vadeli mevduatlar için uygulanabilecek. Türk lirası mevduat ve döviz tevdiat hesapları için uygulanacak değişken faiz hesaplama yöntemi, TCMB'nin uygun görüşü alınmak suretiyle bankalarca belirlenecek. Bununla birlikte, Türk lirası mevduatlar için Türkiye İstatistik Kurumu'nca açıklanan Üretici Fiyat Endeksi, Tüketici Fiyat Endeksi ve bu endeksleri oluşturan alt kalemlerden üretilecek...