24 / 07 / 2024

baraj iskânı

baraj iskânı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2006 - 2013 yılları arasında baraj yapımı nedeni ile yerlerini terk etmek zorunda kalan bin 211 ailenin iskânını konutlarını vererek gerçekleştirdi...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Mashattan için yıkım kararı gelebilir: Mahkeme yapı denetim ve iskân belgelerini iptal etti! 

Maslak'ta yıllar önce yapılan 10 blok ve 2 bin 200 konuttan oluşan Mashattan adlı sitenin yapı denetim ve iskan belgeleri sahte iskan alındığı belirtilerek, Mahkeme tarafından iptal edildi. 

Yapı kullanma izin belgesi nedir, nereden alınır?

İnşaat halindeki konutların bittiği andan itibaren izin belgesi ya da iskân belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır?

O belgesi olmayan binalara iskan verilmiyor!

Yeni binalar için 2011’den bu yana uygulanmaya başlanan enerji kimlik belgesinde geçen yıl itibarıyla 1 milyon 206 bin binaya ulaşıldı. Enerji kimlik belgesi bulunmayan binalara belediyeler iskân vermiyor.

Mashattan konutlarına ilişkin davada müfettişler, iskânların yeniden düzenlenmesini istedi!

Mashattan konutlarına ilişkin davada müfettişler 10 adet iskân belgesinin iadesini talep etti. Hazırlanan raporda çarpıcı tespitlerde yer aldı.

TOKİ Iğdır Tuzluca Projesi inşaatı ihalesi yarın!

Iğdır Tuzluca Projesi (DAP) (Ünlendi Barajı Sulaması) İnşaatı (E-İHALE)  ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı ihalesi yarın!

Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

Konut kredisindeki artış ekonomiyi nasıl etkileyecek?

Ekonomik kriz ve Korona nedeniyle konut kredisi kullanmak barajlanmıştı. Ancak krediler; baraj savaklarını sonuna kadar açınca borçlanma, gürül gürül gidiyor.

Mashattan konutlarının sahte iskan belgesi davasında son durum!

Tartışmalı projelere imza atan Taşyapı’nın ünlü “Mashattan” konutlarına 10 sahte iskân belgesi verildiğinin belirlenmesiyle, Şişli Belediyesi’nde o dönem yapı kontrol mühendisi olarak çalışan Faruk Akar'a, 6 ay hapis cezası verdi. Konut sakinleri karara tepki göstererek itiraz edecek...

TOKİ Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı ihalesi 1 Temmuz'da!

Samsun 19 Mayıs Barajı Sulaması İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 1 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 72'si tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli barajı, tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı unvanını alacak. Yusufeli barajının yüzde 72'si tamamlandı...

Çetin Barajı Avrupa’nın en büyüğü olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde inşaatına devam edilen Çetin Barajı’nın tamamlandığında Avrupa’nın en büyük barajı olacağını açıkladı.

Yusufeli Barajı inşaatında 17 kadın mühendis çalışıyor!

Yusufeli Barajı, Limak'ın inşa ettiği 26'ıncı baraj. Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, baraj inşaatında çalışan 170 mühendisin 17'sinin kadın mühendis olduğunu belirtiyor...

baraj iskânı Haberi

baraj iskânı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2006-2013 yılları arasında baraj yapımı nedeni ile yerlerini terk etmek zorunda kalan bin 211 ailenin iskânını konutlarını vererek gerçekleştirdi.


Bakanlık ayrıca 2014 yılı içerisinde 31 ilde toplam 53 adet baraj iskânı çalışması yürütüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde bin 203 aile iskân beklerken, iskân bekleyen 698 ailenin 2014 yılında konutlarının tamamlanarak evlerine yerleştirilmesi hedefleniyor.


Bakanlık barajların yapılacağı yerleşim yerlerinde iskân işlemleri içinde toplam 87 trilyon 160 bin TL ödenek tahsis etti. Ayrıca kamulaştırma işlemlerine 16 trilyon, kira yardımlarına da 2 trilyon 540 bin TL ödenek ayırdı.


Yurdun çeşitli bölgelerinde yürütülen baraj projelerinden etkilenen ailelere ise iskân çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu projelerden olan Anamur Alaköprü Barajı iskânı kapsamında 326 adet konutun, Bulanık Alparslan Barajı ve Tahtalı Barajının iskânında ise...