14 / 05 / 2024

Bartın kulübe inşaatı

Bartın kulübe inşaatı

Bartın’da yaralı ve sahipsiz kalan hayvanlar için kulübeler inşa eden Sevim Arıkan’a ‘usulsüz inşaat yapmak’ suçundan 7 bin lira ceza kesildi.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Selman Özgün: Doğru planlamayla İnşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebilir!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada inşaat yapımı esnasında yapılan hata nedeniyle üretimin yüzde 30'nun yıkılıp tekrar yapıldığını dile getirerek, planlamanın doğru yapılması ve projenin düzgün uygulanmasıyla inşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebileceğini dile geti

Bartın Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bartın ili, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

İnşaat malzemelerindeki zamlar ev fiyatlarını etkileyecek mi?

Kamunun devreye alınması için çağrı yapan müteahhitler, gelişme olmayınca Türkiye'de 15 gün işleri bırakacaklarını ve boykot yapacaklarını duyurdu. Peki inşaat sektöründe son durum ne? Ev fiyatları bu tartışmalardan nasıl etkilenecek?

Moskova'da yılın inşaat projeleri seçildi! 

8 Ağustos İnşaatçılar Günü'nü kutlayan Moskova Belediyesi, yılın en iyi inşaat projelerini belirledi 

Bartın Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bartın ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31499 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çekmeköy'deki o inşaatın sahibi gözaltında!

İstanbul'da 4 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin Çekmeköy'deki bir inşaat alanındaki asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturmanın başlatılmasının ardından inşaat sahibi O.A "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan gözaltına alındı.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatıyla ilgili soru önergesi verildi!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı projesinde yer alan bir Rus firmasının hisselerinin devri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündeminde!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ebru Özdemir: İnşaat sektörü dijital dönüşüm içinde!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, yaptığı açıklamada temiz enerjiye yönelik finansmanın en yüksek altyapı önceliği olduğunu dile getirerek COVID-19 salgını sonrası yeni inşaat ve altyapı projelerinin çevre ve sosyal endişeleri gidererek daha temiz ve adil olacağını belirtti.

Bartın kulübe inşaatı Haberi

Bartın kulübe inşaatı

Bartın’da yaralı ve sahipsiz kalan sokak hayvanları için kulübeler inşa eden Sevim Arıkan’a ‘usulsüz inşaat yapmak’ suçundan 7 bin lira idari para cezası ve kulübeler için yıkım kararı verildi.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; Hayvansever Sevim Arıkan Bartın’ın Okçular köyünde bir arsa kiralayıp kendi fırsatlarıyle yaralı ve kimsesiz sokak hayvanları için bir barınak inşa etti. 100’e yakın hayvanın barındığı Arıkan’ın barınağı şikâyet edildi. Şikâyetlerin ardından yapılan denetimler sonucunda ‘izinsiz inşaat yapmak’ sonucunda 7 bin lira ceza kesildi ve barınağın yıkılmasına karar verildi. Arıkan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

‘HAYAT OLUYORUZ’

“Önce çöplerin olduğu alanda boş bir alan buldum. Oraya kulübeler yaptım. Orayı şikâyet ettiler. ‘Çöpte hayvan olmaz’ dediler. Ben de bir arsa kiraladım. Buraya kulübeler (40’tan fazla) kurduk. Özel İdare’den geldiler....