29 / 04 / 2024

basıncı elektirik enerjisine dönüştüren proje

basıncı elektirik enerjisine dönüştüren proje

Türkiye’nin lider yapı malzeme şirketi Akçansa, sektörün önemli buluşma platformlarından biri olan Uluslararası Yapı Fuarı’nda bu yıl da yerini aldı.Akçansa standının yıldızı, ‘Enerjik Beton’ olarak da adlandırılan Smartcem adlı projeydi.

100 milyon adet yeni para basıldı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhuriyet'in 100’üncü yılı anısına 100 milyon adet 5 TL değerinde madeni hatıra paralarının basıldığı ve tedavüle verildiği öğrenildi. Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Samsung hayranlarına müjde! Döndürülebilir Flex Ekran Tanıtıldı

Samsung'un Sensör OLED ekran teknolojisi, ekranın herhangi bir yerindeki parmak izlerini tanıyabilir ve kalp atış hızını, kan basıncını ve stres seviyelerini ölçebilir.

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL'deki baskıyı artıracak! 

ABD'li finans ajansı Bloomberg'in analizine göre, seçimin ikinci tura kalması sebebiyle TL üzerindeki basıncın yükselmesi ve merkez bankasının döviz piyasasına ilişkin müdahalesinin derinleşmesi de öngörülüyor. 

Tefal GV9620 Pro Express Ultimate Buhar Kazanlı Ütü kaç TL! Teknik özellikleri neler?

Tefal Buhar Kazanlı Ütü, 8 bar buhar basıncı, 180 gr/dk sürekli buhar gücü sayesinde her kumaş türünü pratik ve hızlı bir şekilde ütüler. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Vestel VBJU 8026 Buhar Jenaratörlü Ütü ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Vestel Buhar Jenaratörlü Ütü, 130 g/dk Sürekli Buhar çıkışı, 8 Bar Basıncı ve 2600 Watt gücü ile tüm kıyafetlerdeki kırışıklıkları yok eder. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Tefal Buhar Kazanlı Ütü en ucuza nereden alınır? Özellikleri neler? 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Ütüsünü yenilemek isteyenler için Tefal buhar kazanlı ütü yüksek buhar basıncıyla,kaymaz çelik taban tasarımıyla ve geniş su tankıyla etkili ütüleme hizmeti sunuyor.Peki dikey ütü performansı da sergileyen ütünün diğer özellikleri neler?

Vestel VBJU 8026 mor buhar jeneratörlü ütü ne kadar? 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

Vestel VBJU 8026 mor buhar jeneratörlü ütü, sağladığı kullanım avantajlarıyla ütü yapmanın olumsuz şöhretini geçmişte bırakıyor. Ütülemeyi kolay, hızlı ve zevkli bir hale getiriyor. Peki, Vestel VBJU 8026 ütüde buhar basıncı kaç?

Tefal Buhar Kazanlı Ütü Kaç TL? Özellikleri neler? İşte 18 Şubat 2023 fiyat listesi

Ütüsünü gelişmiş teknolojiye sahip ütü ile değiştirmek isteyenler için Tefal buhar kazanlı ütü,şok basıncı özelliği ile buhar çıkışı sağlamakta ve geniş su haznesiyle daha fazla buhar gücü üretmektedir.

Size ütü yapmayı sevdirecek: Karaca Smart Touch Kazanlı Ütü 17 Ocak 2023 fiyat listesi...

Karaca Vantuz Smart Touch Kazanlı Ütü, 3 dakikada ısınır. Güçlü buhar basıncı ile inatçı kırışıklıklara hızlı ve mükemmel çözüm bulur. Kirecini kendi temizler. Peki Karaca Vantuz Smart Touch Kazanlı Ütü ne kadar? İşte detaylar..

Saatiniz kolunuzdaki EKG cihazı gibi çalışsın ister misiniz? İşte 30 Eylül Huawei Watch GT3 Pro fiyat listesi

Dünyada ölümlerin yüzde 31’i kalp hastalıkları sebebiyle oluyor. HUAWEI, kan basıncı (tansiyon) izleyen ve EKG analizi yapan ilk akıllı saati HUAWEI WATCH D'yi piyasaya sundu. Huawei Watch D geleneksel bir tansiyon cihazıyla birebir aynı ölçüm kapasitesine sahipken, sıradan bir cihazdan yaklaşık 25

Benzin ve motorinde sihir gibi taktik! Bunu yapın, ayda yüzde 5'lik yakıttan tasarruf edin

Benzin ve motorin fiyatlarının artmasıyla birlikte vatandaşlar da benzin ve yakuttan nasıl tasarruf edebileceklerini araştırmaya başladı. Doğru hava basıncı, yakıtta yüzde 5 tasarruf sağlıyor.

Benzin ve motorinden böyle tasarruf ediyorlar! Çığ gibi yayılan uygulama tartışma yarattı

Başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede benzinden tasarruf etmek isteyenler hypermiling yöntemini uyguluyor. Lastiklerini basıncını yükselterek yakıttan tasarruf etmeyi sağlayan bu yöntem, büyük tartışma konusu.

Sinpaş GYO basın toplantısı 19 Ocak'ta!

Türkiye’de gayrimenkul sektörüne öncülük eden Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın basın toplantısı 19 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

basıncı elektirik enerjisine dönüştüren proje Haberi

basıncı elektirik enerjisine dönüştüren proje

Akçansa standının yıldızı, Betonik Fikirler Proje Yarışması’nda birinci olan Smartcem adlı projeydi. ‘Enerjik Beton’ olarak da adlandırılan proje, atılan her adımda elektrik üretiyor. Basıncın elektrik enerjisine dönüştürülmesiyle yüzde 100 enerji tasarrufu sağlanıyor.


Akçansa standında ayrıca, Betonsa Özel Ürünler Kataloğu mobil uygulaması ile Sabancı şirketlerinin ortak projesi olan KraTosbeton da ziyaretçilere tanıtıldı.


Sektörde kesintisiz ve ucuz enerji tedarikinin taşıdığı büyük önemden hareketle bu konuda önemli yatırımları hayata geçiren Akçansa, bu yıl Uluslararası Yapı Fuarı’nda da çok konuşulan bir tanıtıma imza attı. Şirket, geçtiğimiz yıl Betonik Fikirler Proje Yarışması’nda birinci olan Smartcem isimli projeyi, sektör profesyonellerinin bilgisine sundu.


Betonu enerji üretim sürecine entegre eden Smartcem projesi, piezoelektrik materyalinin basınçla birleşmesi halinde elektrik enerjisi açığa çıkarmasına odaklanıyor. Böylece gün boyu atılan adımlar, elektrik enerjisine dönüştürülerek...