29 / 04 / 2024

100 milyon adet yeni para basıldı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

100 milyon adet yeni para basıldı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhuriyet'in 100’üncü yılı anısına 100 milyon adet 5 TL değerinde madeni hatıra paralarının basıldığı ve tedavüle verildiği öğrenildi. Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Anısına 5 TL Değerindeki Madeni Hatıra Paraların Çıkarılmasına Yönelik Tebliğ'i, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan karar ile beraber, 28 Mayıs 1970 tarihli ve 1264 sayılı Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkında Yasa gereğince, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılı anısına 100 milyon adet ile sınırlı 5 Türk Lirası değerindeki madeni hatıra paraların basıldığı ve tedavüle verildiği paylaşıldı.

  100 milyon adet yeni para basıldı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

HATIRA PARASINDA NELER VAR?

Cumhuriyetin 100’üncü yılı anısına 100 milyon adet ile sınırlı bronz, gümüş ve altın olarak satışa sunulan hatıra paranın bir yüzünde 12 cumhurbaşkanının fotoğrafları dairesel bir biçimde dizilmiş ve en üstte ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ile son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yan yana, eşit görünümde yer alıyor. 5 TL’lik madeni paranın diğer yüzünde ise Cumhuriyet’in ilanından bugüne her alanda yapılan yeniliklerin vurgulandığı belirtiliyor. Fakat çoğunlukla AK Parti dönemi ile özdeşleşen yerli otomobil TOGG, 15 Temmuz tedavül hatıra parasında da yer alan bayrak görseli, Yüksek Hızlı Tren görselleri dikkat çekiyor.

Banknot 5 Türk Lirası yerine tedavüle sürülen madeni paralardan 100 milyon adet basıldı.

 100 milyon adet yeni para basıldı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Bunun yanı sıra, 100’üncü yıl logosu ile AK Partinin seçim sloganı olarak da kullandığı “Türkiye Yüzyılı” logosu da paranın tasarımda kullanılıyor. Hatıra parasından bronz 20 bin adet, gümüş 10 bin adet, gümüş okside 10 bin adet ve aynı zamanda, altın 2 bin adet olarak hepsi aynı büyüklükte, 70 mm çapında basıldı.

Darphane’nin E-Mağaza internet sitesinden ya da Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Beşiktaş mağazasından temin edilebilecek hatıra paralardan bronz olanı bugün 650 Türk Lirası’ndan satışa çıkarıldığı ifade edildi.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

İlk konutunu almak isteyenlere müjde! 1.20 faizli konut kredisinde detaylar peş peşe açıklandı!

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön