06 / 05 / 2024

bataklık

bataklık

1942 yılında İstanbul'daki bataklıklar kurutulacakmış. Bu iş için Vilayet Sıhhat Müdürlüğü bataklıkların kurutulması için beş senelik bir plan hazırlamış ve bu planın tatbiki için 150 bin liraya ihtiyaç varmış.

Ordu'da 20 dönümlük bataklık arazi hayat buldu! Ordulular yeni sosyal yaşam alanlarına kavuştu!

Ordu iline bağlı Altınordu ilçesinde 20 dönüm lük bataklık halindeki arazi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Şehir hastanelerinin arazileri yanlış mı seçiliyor?

Uluslararası Şeffaflık Derneği şehir hastanelerine ilişkin hazırladığı raporu yayımladı. Rapora göre, bazı hastaneler bataklık alana, şahıs arazilerine, bazıları hava kirliliğinin en çok hissedildiği alana yapıldığı ileri sürüldü...

Konyaaltı'nda daha önce bataklık olan yerlere 6 katlı binalar mı yapılıyor?

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, Antalya'nın Kaş’tan, Gazipaşa’ya kadar deprem bölgesi olduğunu belirtti. Bayram Ali Çeltik, "Antalya olası bir depreme hazır değil" dedi...  

İşte kimsenin bilmediği sıra dışı yüzen evler!

Bataklık Arapları ve kamıştan yapılmış yüzen evler tekniği yok olmanın eşiğinde. Peki, bu kadar harika yapılar nasıl yok olmanın eşiğine geldi? İşte kimsenin bilmediği, ilgi çekici yüzen evler...

Günlük ev terörü milyarlarca vergi kaybına neden oluyor!

Bataklığa dönüşen günlük kiralık dairelerle ilgili ortaya çıkan rakamlar ise dudak uçuklatıyor. Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul'daki 65 bin evden, yıllık 500 milyon dolar kayıt dışı kazanç elde edildiğini belirtti.

Beylikdüzü'nde günübirlik 113 ev mühürlendi!

Günübirlik kiralanan bataklık yuvası evler tehlike saçıyor. Denetimin yetersiz olduğu evler liseli gençleri bataklığa çeken girdaplara dönüştü. Beylükdüzü'nde 113 binanın komple mühürlendi.

Antakya'da Yeşil Alan olarak bağışlanan arsa satışa çıkarılıyor!

100. Yıl Bahçelievler Konut Yapı Kooperatifi tarafından bataklık alanı alarak “Yeşil Alan” olarak bağışlayan kooperatif yönetimi, yıllar sonra yeşil alan olarak bırakılan arsayı önce park yapıp, ardından imara açması mahalleri ayaklandırmıştı.

1996 yılında Küçükçekmece Gölü bataklık olmuş!

1996 yılında Küçükçekmece Gölü pislikten bataklık olmuş. Kanalizasyon atıkları nedeniyle yanına yaklaşılmaz olan gölün bataklık hale gelmesinin nedeni ise nükleer santral atıklarının ve fabrika atıklarının göle atılmasıymış.

1980 yılında Büyükçekmece sivrisinek istilasına uğramış!

1980 yılında Büyükçekmece sivrisineklerin istilasına uğramış. Yağan şiddetli yağmurlardan sonra artan sıcaklıkla beraber yöre de altyapı tesislerinin olmaması Büyükçekmece'yi bataklık haline getirmiş ve sivrisinekler cirit atmaya başlamış.

1979 yılında Bostancı ile Küçükyalı arasındaki dere mikrop saçıyormuş!

1979 yılında Bostancı ile Küçükyalı arasında sınır olarak kabul edilen dere, atılan çöpler nedeniyle mikrop saçan bataklık haline gelmiş. Semt sakinleri, derenin bir kanal içine alınması için aşındırmadık kapı bırakmamışlar.

1978 yılında Kalamış Koyu ideal bir sayfiye haline getirilecekmiş!

1978 yılında Kalamış Koyu'nun temizlenmesi için Fenerbahçe Muhtarlığı ile İstanbul Belediyesi'nin ön çalışmaları başlamış. Bataklık haline gelen Kalamış Koyu'nun eski güzelliğine kavuşturulması için çalışmalara başlanmış.

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile ilgili 'bataklık' eleştirilerine Ordu - Giresun Havalimanı örneğiyle yanıt verdi. Elvan, ''Bıraksınlar bu kafayı. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz dedi.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

bataklık Haberi

bataklık



Umumi Meclis


Şehir hududu içindeki bataklıklar kurutulacak


Emekli aktörlerin barındırılması için bir yer tahsis edilecek


    İstanbul Umumi Meclisi dün saat 15'te Reis Vekili B. Abdulkadir Karamürsel'in reisliği altında toplanmıştır. Geçen celsenin zaptı okunarak kabul edildikten sonra ruznameye geçilmiş ve şubat içtima devresinin cuma gününe kadar temdinine dair reislik tezkeresi okunarak kabul olunmuştur. Ruznamede mevcut diğer bazı teklifler okunarak alakalı encümenlere havale edildikten sonra Büyükada ve Heybeliada'daki bazı sokak isimlerinin değiştirilmesine dair Mülkiye Encümeni mazbatası okunmuştur.

    Umumi Meclis azasından B. Ekrem Tur Heybeliada'nın teneke mahallelerini ihtiva eden bir sokağına (Emekliler), B. Kazım Şinası Dersan, Öreka sokağına (Çakallı)...