29 / 04 / 2024

Batman Hasankeyf düya mirası listesine mi girecek

Batman Hasankeyf düya mirası listesine mi girecek

Ilısu Barajı suları altında kalma tehlikesi bulunan Hasankeyf'in Dünya Kültür Mirası Listesi'ne adaylık başvurusunun da baraja takıldığı ortaya çıktı. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen 'Zeynep Ahunbay başvurdu' demişti.

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

Kur korumalı mevduatlarda son durum: Rekor düşüş yaşandı

BDDK'nın verilerine göre, 6 Ekim haftasında korumalı mevduat hesapları, 74,5 milyar TL'lik büyük bir düşüş yaşayarak rekor bir azalma gösterdi. İşte detaylar...

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Bankalar muslukları kısınca ticari kredilerde sert düşüş yaşandı!

Bankaların artan maliyetler nedeniyle kredi iştahında yaşanan azalma rakamlara da yansıdı. Geçen hafta bireysel kredilerde 3,8 milyar TL, ticari krediler de 9 milyar TL azalış görüldü. KKM hesapları ise bir haftada 51,4 milyar TL yükselerek 2,4 trilyon TL'ye ulaştı.

Kripto paralar ne durumda? Kripto para piyasasında düşüş mü yaşanıyor?

Kripto para düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Kasım 2021 tarihinden beri düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Umutlar tükeniyor.

IMF'nin raporundan Avrupa çıktı! Türkiye düşüş yaşıyor

IMF, Türkiye ekonomisinin bu sene ile alakalı olarak ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan düşürüp yüzde 2,7’ye indirirken, önümüzdeki sene ile alakalı olarak büyüme öngörüsü 0,6 puan yükseltilerek 3,6’ya çıkarıldı. IMF mevzu bahis raporda, Avrupa’nın bu sene için ekonomik büyüme öngörüsünün 0,2 puan yük

Çiftçiler dikkat! O ürünün fiyatında çok sert düşüş yaşandı! 7-8 TL birden düştü! “Bunun adı üreticiye ihanettir!”

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından fındık satışının başlamasıyla birlikte, serbest piyasada fındık fiyatında sert bir düşüş yaşandı.

Borsada son 11 ayın en sert düşüşü yaşandı! Devre kesici iki kez çalıştı!

Borsa İstanbul bugün önemli düşüşlerinden birini daha yaşadı. Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 7,37 değer kaybetti ve günü 5.116,41 puandan tamamladı. Bu gelişmeyle Borsa İstanbul BIST100 endeksi, 24 Şubat 2022'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

TOKİ Batman Hasankeyf’te 200 konut yapacak!

Batman’da tam 200 adet TOKİ Sosyal Konut inşa edilecek. Peki, TOKİ Batman Hasankeyf Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Ev satın almak ya da kiraya çıkmak isteyenlere müjde! Hangi ilde kira fiyatları ne kadar düştü?

Türkiye’de 2021 Eylül’den itibaren hızlı yükselişe geçen konut fiyatlarının artış hızı yavaşladı. İstanbul ve Antalya başta olmak üzere birçok şehirde konut fiyatlarında düşüş yaşandığı gözlemlendi. İşte detaylar…

BDDK'nın ticari kredi düzenlemesi sonrası düşüş yaşayan doların kaç liraya çıkacağını Selçuk Geçer açıkladı

BDDK açıklaması sonra 17 Türk Lirası seyrinde gezen dolar, ani düşüş yaşadı. Yatırımcı ise merakla bekliyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise tarih vererek doların kaç liraya çıkacağını açıkladı. İşte detaylar…

Kıymetli metallerde kaybımız büyük! Paladyumda en sert düşüş yaşanıyor!

Fed'in faiz kararından sonra kıymetli metallerde büyük kayıplar yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan kayıplar içinde en büyük düşüş ise paladyumda gerçekleşti. Paladyum bugün yüzde 5,2 değer kaybetti. Paladyumdaki düşüş devam ediyor.

Avrupa'da gaz fiyatları 110 Euro'ya düştü!

Avrupa'da bir süredir artış gösteren doğal gaz fiyatlarında beklenen düşüş yaşandı. Avrupa'da gaz fiyatları geçtiğimiz günlerde 123 euro düzeyine çıkarken bugünlerde 110 euro seviyelerine çekildi.

Batman Hasankeyf düya mirası listesine mi girecek Haberi

Batman Hasankeyf düya mirası listesine mi girecek

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Merkezi Direktörü Mechtild Rössler, Ilısu Baraj Gölü suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığını açıklaması tartışma yarattı. Oysa yaklaşık 10 bin yıllık geçmişe sahip Batman’ın antik ilçesi Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için STK'lar çağrı yapmıştı. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ise, DHA'ya yaptığı açıklamada  ’Dünya Kültür Mirası Listesi’ için belirlenen 10 kriterinden 9’unu taşıyan Hasankeyf için Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Milli Komite Yönetim Kurulu 2’nci Başkanı İTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’ın yıllar önce başvuruda bulunduğunu söyledi.Ancak acı gerçeğin UNESCO Direktörü Mechtild Rössler'in açıkladığı gibi olduğunu Prof. Dr. Zeynep Ahunbay'da...