27 / 04 / 2024

bayraklıda ev kiraları ne kadar

bayraklıda ev kiraları ne kadar

Manhattan Projesi olarak bilinen Yeni Kent Merkezi, İzmir Bayraklı 'da kiraları uçurdu. 90 metrekare 1+1 evler Buca'da 600 TL'ye; Bayraklı'da 3 bin 500 TL'ye kiralanıyor

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisinin son durumunu hakkında değerlendirme yaptı. "İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi. İşte haberin detayları...

Almanya’da konut kiraları 3 yıllığına dondurulacak!

Ev kiralarının astronomik rakamlara ulaştığı ülkelerden biri de Almanya… 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık evlerde ikamet ettiği Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir kanun tasarısı hazırlıyor.

İstanbul’da ev tutmak hayal gibi… Vatandaşlar artık bu 3 ilçeye akın ediyor

İstanbul'da konut kiralarındaki fahiş artış, özellikle emekli, öğrenci ve asgari ücretli vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bu gruptaki vatandaşlar, kiraların biraz daha uygun olduğu Arnavutköy, Çatalca ve Silivri ilçelerinde ev kiralamak için adeta akın etti.

İstanbul'da ev fiyatları yüzde 241, kiralar yüzde 145 arttı! İstanbul'da değeri en çok artan ilçeler hangileri?

İstanbul'da ev fiyatları son 1 senede yüzde 241, kira bedelleri ise yüzde 145 yükseldi. Peki İstanbul'da konut fiyatları kaç lira? İstanbul'da ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı? İşte İstanbul'daki ev fiyatlarında son durum...

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Antalya'daki kira fiyatlarını adeta uçurdu. Turizm kenti Antalya'da ev kiralarında 2 ay içinde rekor yükseliş kaydedildi. 2 ay öncesine kadar 2 bin liraya kiraya verilen daireler için şimdi 20 bin lira talep ediliyor.

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Almanya'da ev kiraları uçtu! Eylemler başladı!

Almanya'da ev kiralarında fahiş artışlar yaşanırken yerel yönetimler sosyal konutlara önem vermiyor. Bu sebeple pek çok şehirde konut hakkı için eylemler gerçekleştirildi..

İstanbul'daki ev kiralarına pandemi dopingi!

İstanbul’daki bir konutun ortalama konut kredisinin aylık taksit tutarı 5 bin 884 TL ile 6 bin 377 TL arasında değiştiği belirlendi. Bu durumda dar gelirlilerin konut sahibi olması da zorlaştı. Aynı zamanda ev kiralarının da yüzde 66 arttığı görüldü.

İstanbul'da konut kiraları uçuşa geçti!

Hürriyet Gazetesi yazarı Elif Türkölmez, Hürriyet Pazar Eki'nde İstanbul'daki ev kiralarını anlattı. İşte Elif Türkölmez'in 'Nohut oda bakla sofa; kirası da 5 bin lira' başlıklı yazısı...

Batman'da ev kiraları cep yakıyor!

Batman'da konuta talep artınca kiralar ücretleri de hızla artıyor.  Esnaf Odalar Birliği yönetimi, mülk sahiplerine kira için çağrı yaptı. 

Adana'da ev kiraları 2 kat yükseldi!

Tüm ülkede artan ev kiraları ücretlerinden Adana'da olumsuz bir şekilde etkilendi. Kentteki emlakçılar bölgedeki daire kiraların 2 kat arttığını dile getirdi.

İstanbul'da ev kiraları tavan yaptı!

Ev kira fiyatları son günlerde gündemden düşmüyor. İstanbul'da evlerin kira bedellerini görenler şok oluyor. Bodrum katlarda bile kira fiyatları bin 700 TL'ye ulaştı.

Bursa'da ev kiraları hızla yükseliyor!

Bursa'da ev kiraları rekora koşuyor. Şehirde bin TL'den ucuz ev kalmadı. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi, fiyatlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

bayraklıda ev kiraları ne kadar Haberi

bayraklıda ev kiraları ne kadar


İzmir'de son yıllarda hayata geçirilen projeler, kiralarda ilçeler arasındaki uçurumu artırdı. Manhattan Projesi olarak adlandırılan Yeni Kent Merkezi'nin bulunduğu Bayraklı'da yeni yapılan rezidanslarda 90 metrekare 1+1 evlerin kirası ortalama 3 bin 500 TL'ye kadar çıktı. Oysa, aynı kalitedeki bir daire Buca'da 600-700 TL'ye kiralanabiliyor. 


Şantiyeye döndü

İzmir'in Manhattan Projesi olarak adlandırılan Bayraklı'daki Yeni Kent Merkezi'ne olan ilgi bu bölgedeki ev ve işyeri kiralarını artırdı. İnşaat şirketleri tarafından adeta şantiyeye çevrilen Bayraklı'nın bu bölgesinde 15 yıl içinde 125 rezidans ile 16 milyar dolarlık yatırımın yapılması öngörülüyor. İzmir Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "İzmir'in genelinde işyeri ve konut kiralarında son 1 yılda fazla bir artış yok. Örneğin Buca'da ve Bornova'da öğrenciler için 1+1 evler yapılıyor. Buca'da 600 TL'ye, 750 TL'ye ev bulunuyor....