27 / 05 / 2024

Belediye afet ve acil durumlar ile sivil savunma yatırımları bütçe yönetmeliği

Belediye afet ve acil durumlar ile sivil savunma yatırımları bütçe yönetmeliği

Büyükşehir belediyeleri ve il özel idareleri tarafından afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin yatırımlara ayrılan bütçeden yapılacak harcamalara dair yönetmelik 1 Şubat 2015 tarihinde 29254 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Naci Görür Tokat depremi için uyarmıştı! Kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak!

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından, Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem olduğu açıklandı. Depremin ardından deprem profesörü Naci Görür'den açıklama geldi. 

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Malatya'daki 4 bin 225 afet konutu yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek!

Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker yaptığı son dakika açıklamasında olağanüstü bir durum olmazsa sene sonuna kadar şehir genelinde toplam 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere tesliminin hedeflendiğini dile getirdi.

Belediye ticaret ve konut imarlı 10 arsa satacak!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir'de yer alan 10 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı olarak belirtildi.

O belediye memur ve zabıta alımı yapacak! Detaylar ve başvuru tarihleri peş peşe belli oldu!

İzmir Güzelbahçe Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuruya ilişkin genel ve özel başvuru şartları belli olurken, başvuruların 27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında alınacağı öğrenildi.

Belediye konut ve ticaret alanı imarlı iki arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis Hüsrevpaşa ve Beşminare'de yer alan arsaları satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticaret alanı imarlı olarak belirtildi.

AFAD 215 personel alacak! AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 215 personel alacak. İşte AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023...

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS'den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartıyla 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

AFAD sürpriz bir kararla 68 personel alacak! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı paylaştı. Adaylar müracaatlarını, e-Devlet sisteminde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı'ndan yapabilecek. İşte AFAD personel alımı başvuru tarihleri ve şartlarının detayları..

Belediye konut ve ticaret imarlı arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Şanlıurfa İli Siverek Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Siverek Haliliye'de yer alan ticaret ve konut imarlı arsaları satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak! Kaçırmayın!

Sakarya İli Adapazarı Belediye Başkanlığı, Sakarya Adapazarı ve Serdivan'da yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsalar ticaret ve konut imarlı olarak belirtildi.

Belediye arsa ve arazi satacak! Yatırımcılar dikkat!

Manisa İli Saruhanlı Belediye Başkanlığı, Manisa Saruhanlı'da yer alan arsa ve araziyi satışa çıkardı. Arsa ve arazilerin satış ihalesi 18 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye afet ve acil durumlar ile sivil savunma yatırımları bütçe yönetmeliği Haberi

Belediye afet ve acil durumlar ile sivil savunma yatırımları bütçe yönetmeliği

Belediye afet ve acil durumlar ile sivil savunma yatırımları bütçe yönetmeliği!

Büyükşehir belediyeleri ve il özel idareleri tarafından afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin yatırımlara ayrılan bütçeden yapılacak harcamalara dair yönetmelik 1 Şubat 2015 tarihinde 29254 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yönetmelik, afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetler kapsamındaki yatırımlar için büyükşehir belediyesi bulunan illerde büyükşehir belediyesinin gerçekleşen en son yıl bütçe giderinin en az binde biri oranında ayrılan ödenek ve diğer illerde ise il özel idaresinin gerçekleşen en son yıl bütçe giderinin en az yüzde biri oranında ayrılan ödeneğin harcanmasına ve ayrılan ödenek ile gerçekleştirilecek olan işler için bu idarelerce hazırlanan ve Başkanlıkça uygun görülen yatırım projelerinin kapsamının belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ VE...