29 / 04 / 2024

belediye encümeni kararı

belediye encümeni kararı

Belediye encümeni, İstanbul Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki kaçak binasıyla ilgili yıkım kararı aldı. İskansız binada projeye aykırı inşa edilen restoran ve bölümler 15 gün içinde düzeltilmezse, belediye ekipleri yıkıma başlayacak.

1935 yılında yol vergisi 6 liradan 4 liraya düşürülmüş!

1935 yılında Sivas'ta Vilayet Encümeni tarafından yol vergisi 6 liradan 4 liraya kadar indirilmesine karar verilmiş.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı ticari alan imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Muş Merkez'de ticari alan imarlı arsa satıyor. Arsanın satış ihalesi 18 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kocaeli'de kaçak yapılara ceza kesildi!

İzmit Belediye Encümeni ilçe genelinde bulunan kaçak yapılara ceza uyguladı. Yapılan denetimlerde 247 bin 767 TL ceza verildi.

Burdur İl Encümeni İl Özel İdaresi kira ödemelerini erteledi!

Burdur İl Encümeni İl Özel İdaresi, pandemi süresi boyunca kira ödemelerini 15 Temmuz 2021'e tarihine kadar erteledi.

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ihale kavgası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin encümen kararı ile Karabağlar’da satışa çıkardığı 57 konutun 52’sine bir inşaat firması talip oldu. Firmanın ihaleye girerek konutların fiyatlarınıartırdığını belirten vatandaşlar belediye önünde tepkilerini gösterdi.

Bursa Nilüfer'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili alınan karar ile Nilüfer Belediye Encümeni de, belirlenen binaların yıkımı gerçekleşti.

Yıkılacağı açıklanan Yılmaz Özdil'in villası için encümen kararı!

Bodrum'da gazeteci- yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil için satın aldığı villanın yıkılması amacıyla alınan encümen kararının detayları belli oldu...

Mansur Yavaş: TOGO'nun yıkımı için başvuru yapacağız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, " Hukukun işleyip işlemediğini görmek istiyorum. 30 günlük süre dolduktan sonra orası ruhsatsız hale geliyor. Belediye Encümeni’ne ceza kesilmesi ve yıkım için başvuracağız" dedi...

İzmit'te imar barışı ile 85 bin TL'lik ceza kaldırıldı!

İzmit Belediye Encümeni Cem Güler başkanlığında toplandı. 27 gündem maddesini karara bağlanırken imar barışından faydalanan 12 kişinin toplam 85 bin 220 TL’lik para cezası kaldırıldı...

İzmit'teki o otopark devredildi!

İzmit Belediyesi Encümeni toplandı. Encümene İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Cem Güler öncülük etti. Karabaş Mahallesi Hafız Selim Efendi Sokak 1044 Ada 111 nolu parseldeki otopark encümen onayıyla devredildi…

belediye encümeni kararı Haberi

belediye encümeni kararı

İstanbul Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki kaçak binası ile ilgili yıkım kararı çıktı. STAR’ın ortaya çıkardığı iskansız bina ve kaçak restoran ile ilgili encümen ‘yıkım kararı’ verdi.


Beyoğlu Belediyesi ekiplerince yapılan inceleme sonrası hazırlanan raporu dikkate alan encümen, binanın iskansız olduğunu ve binanın çatısındaki restoran ve projeye aykırı inşaa edilen bölgelerin yıkılması kararını verdi. Hazırlanan raporda lokal olması gerekilen yerin restoran yapıldığı ve ruhsatsız işletilen restoranın kaçak olduğu belirtildi.


Tutanakta ‘işgalci’ tanımı


15 gün süre içinde Mimarlar Odası kaçak yapıyı projeye uygun hale getirmez ise belediye ekipleri devreye girerek yıkımı gerçekleştirecek. Belediye ekipleri tarafından zabıt tutulan bina ile ilgili başlatılan yasal süreç önceki gün karara bağlandı.


Beyoğlu Belediyesi’nce 30 Haziran’da binada yapılan inceleme sırasında çatısına ‘kaçak restoran’ konduran Mimarlar Odası için tutanakta ‘işgalci’ tanımı kullanıldı....