27 / 04 / 2024

belediye istimlak şartları

belediye istimlak şartları

İstimlak İşlemleri Rehberine göre; Belediyece istimlakin yapılabilmesi için imar planında taşınmazın kamu hizmetine tahsisli olması gerekiyor. Peki, belediye nasıl istimlak eder? Belediye istimlak işlemleri nelerdir?

1938'de Kalamış'a turistik bir otel projesi! Belediye otel inşaatı için etrafındaki arazileri istimlak etmiş!

1938'de Fenerbahçe Mesiresi Vekiller Heyeti kararı ile Kalamış'ta Belediye'ye ait olan araziye turistik bir otel inşa edilmek istenmiş.

Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı: Evlilik desteği 15 bin TL oldu! Başvuru şartları neler?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni evlenecek çiftlere müjdeli haberi verdi. 7 bin TL olan evlilik desteği 15 bin TL'ye yükseltildi. Peki evlilik desteğinde başvuru şartları neler? 

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

O belediye tam 105 personel alıyor! Başvuru şartları resmen belli oldu! Belediyede çalışmak isteyenlere büyük fırsat!

İstanbul'daki belediyeler alım yapmaya devam ediyor. Belediyelerde çalışmak isteyen binlerce kişi ise belediye personel alımı ilanlarını araştırıyor. İşte o belediye tam 105 personel alıyo. şartları resmen belli oldu! İstanbul'da büyük fırsat!

Bu belediye sürpriz bir kararla itfaiye eri alacak! Başvuru tarihleri ve şartları belli oldu!

İş arayanlara güzel haber Burdur Tefenni Belediyesi’nden geldi. Tefenni Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Belediyenin personel alımı kapsamında da başvuru şartları ve detaylar da belli oldu.

KPSS 60 puanla memur alımı yapılacak! O belediye ilanı açıkladı! Başvuruları kaçırmayın!

KPSS puanı ile memur alımları devam ediyor. Bir çok kamu kurumu ilanları peş peşe açıklarken belediyelerden de memur alımı ilanları gelmeye başladı. O belediye KPSS 60 puanla memur alımı yapacak. Başvuruları kaçırmayın. İşte başvuru şartları...

KPSS 60 puanla zabıta memuru alımları başlıyor! O belediye tam 15 zabıta memuru alacak! İşte başvuru şartları!

Milyonlarca kişi güncel memur alımı ilanlarını takip ediyor. Süleymanpaşa Belediyesi KPSS 60 puan ile, 15 zabıta memuru alımı yapacağını duyurdu. İşte başvuru şartları.

Zabıta ve itfaiye eri alımları başlıyor! O belediye tam 90 memur alımı yapacak! KPSS 70 puan şartı! Hemen başvurun

Zabıta ve itfaiye eri olmak isteyen binlerce kişi belediyelerin alımları yakından takip ediyor. O belediye KPSS 70 puan şartı ile toplamda 90 zabıta ve itfaiye eri alacağını duyurdu. İşte başvuru şartları...

O belediye zabıta memuru alacak! Şartlar ve detaylar bu haberde!

Bursa Osmangazi Belediyesi memur alımı ilanı yayımlandı. En az Lise mezunu, ön lisans ve lisans mezunu zabıta memuru alımı yapacağını duyurdu. Adaylarda aranan şartlar ve başvuru detayları da belli oldu. İşte merak edilen tüm detaylar...

Su faturalarında indirim fırsatı O belediye zinciri başlattı! Binlerce kişi oh çekecek!

Zorlu yaşam şartlarına destek belediyelerden geliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli hibeler verildi ancak son açıklamalar yerel yönetimlerden geldi. O belediye su faturalarına yüzde 50 indirim yaptı. İşte bütün ayrıntılar...

Memur olmak isteyenlere güzel haber! Artık KPSS’yi dert etmeyin! Belediyede yüksek maaşla işiniz hazır! İşte şartlar!

Memur olmak isteyenlere güzel haber verildi. KPSS’ye gerek olmasan belediye işe girin. İşte aranan şartlar!

Kamuya giremeyen kalmayacak! Belediye Başkanlığı personel alımı yapacak! Aman bu tarihlere dikkat

Çüngüş Belediye Başkanlığı’ndan istihdam sağlamak amacı ile bir iş fırsatı çıktı. Başkanlık, cazip şartlar ile personel alımı sağlayacak. İşte detaylar…

O belediye memur alımı yapıyor! KPSS'den 70 puan alan atanıyor! İşte ilan ayrıntıları...

Dikmen Belediyesi internet sitesi üzerinden güncel kamu personeli ilanını yayınladı. Memur alımı yapacağını duyuran belediye başvuru şartlarını açıkladı. Peki başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

belediye istimlak şartları Haberi

belediye istimlak şartları

Belediye nasıl istimlak eder?

İstimlak İşlemleri Rehberine göre; Belediyece istimlakin yapılabilmesi için imar planında taşınmazın kamu hizmetine tahsisli olması gerekiyor. Örneğin: Park, yol, metro, hızlı tramvay, alt ve üst geçit, otopark mezarlık alanı, kamu hizmet alanı, vb. gibi.


İstimlak özel mülkiyetin tamamının veya bir kısmının devlet mülkiyetine geçmesi veya bu gayrimenkul üzerinde idari irtifaklar kurmak şeklinde olabiliyor.


İstimlaklarda, gayrimenkulün Anayasa ile ilgili kanunda öngörülen esaslara göre tespit edilmiş bedelinin nakden ve peşin olarak koşulsuz ödenmesi gerekiyor.


Özel kanunlarla ön görülen olağanüstü durumlarda (Halk sağlığını tehdit eden unsurları oluşturan taşınmazlar vb. gibi) 4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kanunun 27. maddesi uygulanıyor. Bu maddeye göre kamulaştırma kararı Bakanlar Kurulundan alınıyor.


Kamu Tüzel kişisi olan Belediyelerin yapacağı İstimlak şlemlerinin neler olacağı, 4650 Sayılı kanun ile...