29 / 04 / 2024

belediye istimlak

belediye istimlak

Özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetinin alınması işlemi olan istimlak şartları nelerdir?

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Afyonkarahisar'da istimlak edilen bina yıkıldı!

Afyonkarahisar’da Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, belediye meclis üyeleri Abdullah Yıldız ve Veli Özcan ile birlikte Cumhuriyet Meydanında yapılan çalışmaları kapsamında istimlak edilen binanın yıkım çalışmalarını yerinde inceledi…

Çatalca Nakkaş'da 15 bin 500 dönümlük arazi istimlak ediliyor!

Çatalca Nakkaş Mahallesi'nde 15 bin 500 dönümlük arazi istimlak ediliyor. Halkı tedirgin eden istimlak kararının ardından ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Nakkaş Mahallesi'ni ziyaret etti.

Akdağmadeni Kent Meydanı istimlak çalışmaları tamamlandı!

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Kent Meydanı projesinin istimlak çalışmalarının sonuncusunu da tamamladıklarını bildirdi. Daştan, 4 katlı binanın yıkılarak projeye dahil edilebilmesi için 402 bin TL istimlak bedeli ödendiğini söyledi.

1948 yılında Fatih ve Şehzade camileri arasındaki saha istimlak edilecek!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Fatih ve Şehzade camileri arasındaki adayı istimlak edecekmiş. İstimlak edilen sahada park vücuda getirecek olan Belediye, Atatürk Bulvarı üzerinde yeni binalar da inşa edecekmiş.

Çayırova Akse Mahallesi'nde dere yatağındaki evler istimlak edilecek!

Kocaeli Çayırova Belediye Meclisi'nin gündem maddelerinde en ilgi çekeni ise Akse Mahallesindeki imar plan tadilatları oldu. Şevki Demirci dere kenarında, yürüyüş yolu civarındaki evlerin bedelleriyle birlikte tamamen istimlak edileceğini dile getirdi.

1944 yılında Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binalar istimlak edilecek!

1944 yılında inşa halindeki Atatürk Bulvarı'nın her iki tarafını imar edecek olan İstanbul Belediyesi, Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binaları istimlak edecekmiş ve burada belediye, halkevi ve tiyatro binaları yaptıracakmış.

1941 yılında Belediye istimlak için 4 milyon lira harcamış!

1941 yılında Şehir Meclisi'nde yapılan bir toplantıda konuşma yapan Vali ve Belediye Başkanı Lütfi Kırdar, İstanbul Belediyesi'nin bir senede yaptığı faaliyetleri anlatmış ve istimlak için 4 milyon harcandığını söylemiş.

1940 yılında İstanbul'da ahşap evler istimlak edilecek!

1940 yılında Ankara'dan İstanbul'a gelen dönemin İçişleri Bakanı Faruk Öztrak vilayet, belediye ve emniyet işleriyle meşgul olmuş. Bir muhabirle yaptığı konuşmada İstanbul'un ahşap evlerinin istimlak edileceğini söylemiş.

1939 yılında Eminönü ile Unkapanı arası tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi Eminönü ile Unkapanı arasını tanzim edecekmiş. Belediye istimlak ettiği alandaki arsaları tanzim sonrası satarak bu iş için 2.5 milyon liralık sermaye oluşturacakmış.

1935 yılında Belediye, Eminönü'nde bazı binaları istimlak edecek!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Keresteciler arasındaki sahayı açmak, caddeyi genişletmek ve Eyüp ile Eminönü arasında tramvay hattı için bazı binaları istimlak etmeye karar vermiş.

1958 yılında Belediye, 5.000 adet binayı istimlak edecekmiş!

1958 yılında İstanbul'un muhtelif semtlerinde imarla ilgili olarak yapılmakta olan istimlakler hızlandırılmış. Aynı sene içinde 5 bin bina istimlak edilecekmiş ve Boğaz'ın Anadolu Yakası'nda 500 bina istimlak edilecekmiş.

Üsküdar Emniyet Mahallesi ve Çamlıca'da kentsel dönüşüm uygulanacak mı?

Üsküdar Emniyet Mahallesi için belediye istimlak kararı aldı mı? Çamlıca ve Emniyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm uygulanacak mı? Üsküdar'da neresi Bakanlık tarafından riskli alan ilan edildi? İşte Üsküdar Belediyesi'nin cevapları...

belediye istimlak Haberi

belediye istimlak

İstimlak şartları!

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüzelkişilerince kamulaştırılmasında yapılacak işlemleri, kamulaştırma bedelinin hesaplanması, taşınmaz malın ve irtifak hakkının idare adına tescili, kullanılmayan taşınmaz malın geri alınması, idareler arasında taşınmaz malların devir işlemleri, karşılıklı hak ve yükümlülükler ile bunlara dayalı uyuşmazlıkların çözüm usul ve yöntemleri, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor.


İstimlak, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetinin alınması olarak tanımlanıyor. Peki, istimlak şartları nelerdir? İstimlak şartları kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


İstimlak şartları nelerdir?

İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları, kaynakları ve irtifak haklarını; bedellerini nakden...