06 / 05 / 2024

belediye rezerv alanları

belediye rezerv alanları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm için çalışmalarını hızlandırırken belediyelerden rezerv alanları bildirilmesini talep etti

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları kiraya verilecek!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

O belediye zabıra memuru alıyor! Başvuru tarihlerini aman kaçırmayın: KPSS'den en az 70 puan alanlar dikkat!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 10 zabıta memuru alıyor. Peki memur alımları için başvurular ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Belediye o ilde 21 adet ofis satıyor! İhalesi 9 Ekim'de! 

Ünye Belediye Başkanlığı, Ordu ili, Ünye ilçesi, Kaledere Mahallesi'nde yer alan 21 adet ofisi satıyor. Peki Ordu Ünye'de yer alan ofislerin alanları kaç metrekare? Fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Belediye 6 iş yeri satacak! İhalesi 28 Ağustos'ta!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik'te yer alan altı adet dükkanı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan dükkanların alanları 174,7 metrekare ile 178,8 metrekare arasında değişiyor. 

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

İstanbul acilen afetlere dirençli hale getirilmeli! İBB'den son dakika açıklaması geldi!

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve rezerv alanları değerlendirdi. Akgün, İstanbul'un acilen afetlere dirençli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 

belediye rezerv alanları Haberi

belediye rezerv alanları


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümün başarı ile gerçekleşebilmesi için 81 ilden ve ilçelerinden belediyelerin rezerv alanları belirlemelerini ve bu alanları kendilerine bildirmelerini istedi. Birçok belediyenin muhtarlıkların da desteğini alarak bir yandan vatandaşa evinizi ölçtürün diyor bir diğer yandan da dönüşümde kullanılmak üzere rezerv alanları belirliyor. 


Belirlenen alana geçici konut


Belediyelerin belirlediği rezerv alanlara geçici konutlar yapılacak olup dönüşüm esnasında bu alanlara evi yıkılan ve yeni evin inşaatını bekleyen kişiler yerleştirilecek. Böylece evi dönüştürülen kişiler kalıcı konutları bitene kadar yine bildikleri bölgede ikamet edebilecek. Rezerv alan olarak belirlenen alanların bazılarına ise uygun görüldüğü taktirde kalıcı konutlar da yapılabilecek.


Bazı belediyelerde alan yok


81 ilin vali ve belediyelerine gönderilen yazı neticesinde alanlar belirlenmeye başlandı fakat görüşlerine başvurulan bazı belediyelerde rezerv alanların bulunmadığıbildirildi. Özellikle kentsel...