18 / 07 / 2024

Belediyelere Mektup

Belediyelere Mektup

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 il valiliğinden ve belediyelerinden riskli alan ve yapıların belirlenmesini istedi

ATEM Başkanı'ndan belediyelere çağrı!  Konut arzı için imarlı alanlar genişletilmeli! 

ATEM Başkanı Hakan Akçam hobi bahçelerinin yoğun olduğu tarım arazilerinin imara açılarak konut arz sıkıntısının giderilmesine yönelik imar çalışmalarının genişletilmesi konusunda belediyelere seslendi.

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, "Yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık." dedi.

Eskişehir TOKİ mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup: Vade sayısı düştü, taksit ve KDV arttı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2019'da başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, fakat konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar sebebiyle mağdur olduklarını söyleyenler Eskişehir’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Emeklilerden TBMM'ye açık mektup! 8 bin TL seyyanen zam yapılsın, en düşük maaş asgari ücret kadar olsun!

Emeklilerden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerine maaş zammı ile ilgili mektup yollandı. İşte milyonlarca emeklinin zam beklentisi... 

Fikret İnan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık mektup!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup yazdı. İşte Fikret İnan'ın yazdığı o mektup...

Emekliler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderdi, aylıkların yeniden hesaplanmasını istedi!

Türkiye Emekliler Derneği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup gönderildiğini açıkladı. Özellikle 2000 senesinden sonra emekli olanlar için taleplerin yer aldığı mektupta hangi ifadeler yer aldı?..

İlaç bulamayan eczacılardan Bakan Koca’ya mektup! İlk kez bu kadar çaresiz kaldık!

Türkiye’de birçok ilacın yeterli miktarda bulunamaması üzerine artık bıkan eczacılar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir mektup göndererek, artık yaşanan bu durumla baş edemez hale geldiklerini bildirdi.

Belediyelere memur alımları başladı! O belediye 41 memur alımı yapacak! Memur olmak isteyenlere büyük fırsat

Belediyelere memur alımları başlıyor. O belediye toplamda 41 memur alımı yapacak. Memur olmak isteyenler için büyük fırsat olan alımlar için ayrıntılar belli oldu. . İşte detaylar...

Mersin sahillerinin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular TBMM'de!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesince sahillerin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

İzmir Konak'taki Mektupçu Köşkü satılıyor!

İzmir'in Konak ilçesinde yer alan Mektupçu Köşkü satılığa çıkarıldı. Köşk için 900 bin TL değer biçildi.

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e 3. mektup: Plan taslağını hemen geri çekmelisiniz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçtiğimiz günlerde 'Kültürpark'ın Anayasası'nı hazırladık' açıklamasını yapması sonrasında Kültürpark Platformu 3. kez Soyer'e ve Meclis üyelerine yönelik bir açık mektup yayınladı.

Belediyelere Mektup Haberi

Belediyelere Mektup

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla gönderilen yazıyla, 81 ilin valilik ve belediyelerinden riskli alan ve yapıların tespitine başlamaları istendi. 


Bakanlık riskli alanların belirlenmesi çalışmalarına, öncelikle birinci derecede deprem bölgelerinde yer alan illerden başlayacak.


Öncelikli tespiti yapı malikleri yapacak


Afet riski altındaki alanların dönüşümü konusunda gönderilen yazıya göre, riskli yapıların tespiti, öncelikle yapı malikleri ve kanuni temsilcileri tarafından yaptırılacak. Riskli olduğu bilimsel raporla tespit edilen, idareye veya Bakanlığa bildirilen yapılar üzerinde 6306 sayılı Kanun'un 6. maddesi ile ilgili diğer maddeleri çerçevesinde yenileme ve dönüşüm faaliyetlerini kendileri yapabilecek. İhtiyaç duyulması halinde Bakanlık ve idare gerekli desteği sağlayacak.


Bakanlık süre vererek, hak sahipleri veya kanuni temsilcilerinden riskli yapıların tespitini isteyecek. Verilen sürede yaptırılmaması durumunda tespitler Bakanlıkça veya idarece yapılacak. Aciliyet gerektiren riskli yapıların belirlenmesi,...