20 / 05 / 2024

belediyelerin kentsel dönüşümdeki görevi

belediyelerin kentsel dönüşümdeki görevi

OSTAŞ İnşaat Genel Müdürü Osman Özelif, Bursa'da kentsel dönüşümün belediyelerin emsal artışına izin vermemesi sebebiyle hareketlenmediğini, ancak belediyelerin artık seviyeli şekilde buna izin vermeye başladığını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, belediyelerin sahada daha aktif olmaları konusunda çağrıda bulundu. 

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşüme yargıdan iptal kararı! 

Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy Mahallesi’nde gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm projesine yargıdan dur kararı geldi. İşte o kararla ilgili ayrıntılar ve dönüşümdeki son durum...

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

İstanbul'da kentsel dönüşümle hangi ilçede kaç bina yenilendi?

Fay hatlarına yakınlığı nedeniyle deprem riski yüksek olan İstanbul'da, belediyelerin gündeminden 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından kentsel dönüşüm hiç çıkmadı.

Kentsel dönüşümde kendin yap modeli geliyor!

Türkiye'nin kanayan yarası olan kentsel dönüşüme hız kazandıracak yeni düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda 'Kendin yık kendin yap' modeliyle inşaat şirketlerinin ve belediyelerin örnek çalışmalarıyla sürecin hızlanması hedefleniyor.

Kentsel dönüşümde hangi avantajlar bulunuyor?

“Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm” hedefiyle 2012 yılında start verilen kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin kentsel dönüşümdeki son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kocaeli’de belediyelerin önceliği kentsel dönüşüm!

Kocaeli’nde meydana gelen 1999 deprem sonrasından deprem öncesi yapılan binaların kentsel dönüşümle yenileneceğini söyledi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, İstanbul'da tüm ilçe ve büyükşehir belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını açıkladı.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz!

Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda en hızlı ilerlemeyi sağlayan belediyelerin arasında yer alan Gölcük Belediyesi, yılların sorunu olan Gölcük Denizevler kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdi.

belediyelerin kentsel dönüşümdeki görevi Haberi

belediyelerin kentsel dönüşümdeki görevi

OSTAŞ İnşaat Genel Müdürü Osman Özelif, müteahhitler olarak Bursa'da kentsel dönüşümde 1 yıl öncesine kadar olumlu sonuç alamamalarının sebebinin, bazı belediyelerin kesinlikle emsal artışına izin vermemesi olduğunu söyledi. 


Kentsel dönüşümün 2015 ve 2016 yılında hız kazandığına dikkat çeken Özelif, "Yeni gelişmelerle emsal artışına belli bir ölçüde müsaade ettikleri için bu müteahhidi de rahatlatıyor. Sonuçta müteahhidin kentsel dönüşüme girmesi için ufak da olsa kar elde etmesi gerekiyor. Ancak eski sisteme göre siz emsal artışı vermezseniz, mevcut yeri yıkıp yenisini yapmak pek avantaj sağlamıyordu. Bu emsal artışları ile kentsel dönüşüm Bursa'da büyük bir hız kazanacak. Birkaç tane büyük proje Bursa'da hız aldı" dedi.


 Kentsel dönüşümle ilgili ciddi çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Özelif, "Birkaç bölge ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şirketimizin arazi geliştirme bölümü...