29 / 04 / 2024

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek

Apartmanda hangi alanların ortak alan olduğuna ilişkin esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Apartmanlarda uygulanan cezaları kimin ödemesi gerekir? Peki, belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

İstanbul'da tavuk dönerde KDV oyunu: Yaşananlara Bakan Mehmet Şimşek de kayıtsız kalamadı 

İstanbul'da Çağlayan Meydanı'na yakın bir konumda yer alan dönercinin kestiği fiş sosyal medyanın gündemine oturdu. Öyle ki konu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e kadar ulaştı. İşte detaylar...

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Sanayici şikayetçi! Nakit sıkıntısı büyüyor! Faizler yüzde 35’e tırmanmasına rağmen bankalar kredileri kesti!

Reel sektör nakit darboğazı yaşıyor. Yüzde 35’lere tırmanan kredi faizlerine rağmen krediye erişimde zorlanan işletmeler, şartların böyle devam etmesi halinde pek çok şirketin oyun dışı kalacağına dikkat çekiyor.

Asgari ücrete ara zam depremi! Gören herkes resmen buz kesti! Hemen bu açıklamalara bakın!

Asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği merakla araştırılıyor. Asgari ücrete ara zam depremi! Gören herkes resmen buz kesti! Hemen bu açıklamalara bakın!

Kamudaki 700 bin işçiye maaş zammı şoku! Peş peşe açıklandı! Duyan resmen buz kesti! Ne kadar zam gelecek? 

Merakla beklenen ve 700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren kamu işçilerine zam konusu yeniden gündemde. Kamudaki 700 bin işçiye maaş zammı şoku! Peş peşe açıklandı! Duyan resmen buz kesti! Ne kadar zam gelecek? 

Bu haber iş arayanlara bayramı yaşatacak! 86 belediyede birden ilan açtı! Biri size uygun olabilir!

Bir işi bulunmayan ve yeni bir iş arayışında olanlar için müjde gibi haber geldi. 86 belediyenin yeni eleman almak için açtığı ilanlarla binlerce kişi  işe alınacak. Peki hangi belediyede ne tür işler var?  Başvuru nereye yapılacak? Hangi şartlar aranıyor? İşte detaylar…

Emekli ve memurlara zamlı maaş farkı depremi! Bu rakamları duyan resmen buz kesti! Peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Emekli memur zam farkı ödeme tarihi için dört gözle beklenen tarihler açıklanmıştı. Emekli ve memurlara zamlı maaş farkı depremi! Bu rakamları duyan resmen buz kesti! Peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Benzin, motorin, LPG fiyatlarını duyan buz kesti! İndirim veya zam geldi mi? Opet, PO, BP 30 Ocak 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibi peş peşe değişen benzin, motorin ve LPG fiyatlarını yakından takip ediyor. Benzin, motorin, LPG fiyatlarını duyan buz kesti! İndirim veya zam geldi mi? Opet, PO, BP 30 Ocak 2023 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır fiyatları peş peşe duyuruldu! Gören buz kesti! 17 Ocak 2023 fiyat listesi

Milyonlarca çiftçi borsa borsa buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini takip ediyor. Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır fiyatları peş peşe duyuruldu! Gören buz kesti! İşte 17 Ocak 2023 fiyat listesi...

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek Haberi

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre, her kat malikinin kendi bölümü dışındaki bazı alanlar binada ortak alan olarak karşımıza çıkıyor. 


Kanuna göre, apartmanda bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, yangın emniyet merpenleri; temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar gibi alanlar ortak kullanım alanı olarak tanımlanıyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor;


Binanın ortak alanları..

Madde 4 – Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her halde ortak yer sayılır.


Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki...