18 / 05 / 2024

Belediyenin yetkileri

Belediyenin yetkileri

Belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esasları 5215 sayılı Belediye Kanunu 'nda düzenleniyor. Belediye Kanunu gereğince, belediyenin yetkileri nelerdir?

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Sitelerde mülkiyet yoksa aidat toplanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Ben 5 yıl önce belediyenin yolları genel kullanıma açması ile site özelliğini kaybeden fazla parselden oluşan bir yerde kiracıyım. Aidat adı altında bu meblağı tahsil etme yetkileri bulunmakta mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Şanlıurfa'da bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi mecliste!

Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde hasta yakınları misafirhanesi olarak kurulacağı söylenen bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'da belediyenin gayrimenkulleri TOKİ’ye devredildi iddiası!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin hükümetten alacağı 600 milyon liraya karşılık olarak satılacak gayrimenkullerin, TOKİ'ye devredildiğini iddia etti.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün de görev ve yetkileri aynı kararname kapsamında sıralandı. İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görev ve yetkileri Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirlendi...

5 maddede geçici site yönetiminin yetkileri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " geçici yönetimin yetkileri " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Turhan Demirtaş: Emniyetin projesi, belediyenin projesine eklensin!

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Haziran ayı birinci birleşimi, yapıldı. Demirtaş, “‘Gazipaşa’yı trafiğe kapattım’ demekle bu iş olmuyor. Emniyet Müdürümüzün bu alanda çok güzel bir çalışması var. O proje, belediyenin projesine eklenmeli” dedi.

Büyükçekmece Albatros belediyenin tapulu alanı mı?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Bölge, 1958'den beri belediyenin tapulu alanı ve park değil. Burayı park gibi gösterenler CHP'deki siyasi rakiplerimdir.” dedi.

Bilirkişinin yetkileri nelerdir?

Listelere kaydedilmiş kişiler arasından görevlendirilmiş olan bilirkişilere görevi için öncelikle yemin verdiriliyor. Ancak, görevlendirildikleri her dava veya işte ayrıca yemin verdirilmiyor. Peki, bilirkişinin yetkileri nelerdir?

Site yönetiminde denetçinin yetkileri nelerdir?

Sitedeki kat malikleri kurulu adına; site yönetici veya yönetim kurulunu denetleyen kimseye denetçi deniyor. Peki, site yönetiminde denetçinin yetkileri nelerdir?

Bina yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Anagayrimenkulde en az sekiz bağımsız bölümün bulunması durumunda ana taşınmaz üzerinde yönetim oluşturulması zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oluşturulan kurulda bina yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Belediyenin yetkileri Haberi

Belediyenin yetkileri

Belediyenin yetkileri nelerdir?

Belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esasları 5215 sayılı Belediye Kanunu'nda düzenleniyor.


Belediye, beldenin ve belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarak ifade ediliyor. Peki, belediyenin yetkileri ve imtiyazları nelerdir?


Belediyenin yetkileri ve imtiyazları

MADDE 15.- Belediyenin yetkileri ve imtiyazları şunlardır:


a) Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her türlü faaliyet ve girişimde bulunmak.


b) Kanunların belediyeye verdiği yetki çerçevesinde yönetmelik çıkarmak, emir vermek, belediye yasakları koymak ve uygulamak, kanunlarda belirtilen cezaları vermek.


c) Gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri ile ilgili olarak kanunlarda belirtilen izin veya ruhsatı vermek.


d) Özel kanunları gereğince belediyeye ait vergi, resim, harç, katkı...