10 / 05 / 2024

beton fuarı kentsel dönüşüm

beton fuarı kentsel dönüşüm

Son yıllarda inşaat sektörünün hızlanması ve kentsel dönüşüm projeleriyle büyümeye devam eden Türkiye'deki beton pazarı, Avrupa'da lider; dünyada ise ABD ve Çin'in ardından 3'üncü sırada.

İstanbul'da "Kentsel Dönüşüm" ile bir semt beton yığını oldu!

1 milyon 350 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilen Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin inşaat aşaması görenleri maalesef şaşırtıyor. 

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Sayıştay, İZBETON raporunda 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz devredildiğini açıkladı!

Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beton ve Asfalt Enerji Üretim ve Dağıtım Tesisleri Su Kanalizasyon Tic. ve San. A.Ş.’ye dair (İZBETON) raporunu yayımladı. Raporda, 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz şekilde protokolle devredildiği belirtildi. İşte detaylar...

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

Sabancı Topluluğu’nun global markaları arasında yer alan Çimsa, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi”nde ana sponsor olarak yer aldı. 

Yılın en önemli sektörel buluşması: İnşaat, hazır beton ve çimento sektörleri tek çatı altında toplanıyor!

Türkiye'nin en önemli sektörlerinden inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri 'Hazır Beton Kongresi ve Fuarı'nda' buluşmaya hazırlanıyor.

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

Beton 2023 Fuarı inşaat sektörünün yapı taşlarını buluşturacak!

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en önemli fuar ve kongresine ev sahipliği yapacak olan “Beton 2023” sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında toplayacak. İşte Beton 2023 ile ilgili ayrıntılar...

Beton 2023 Hazır Beton Kongresi 15-17 Mart 2023'te! İnşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri buluşuyor!

Beton 2023 Hazır Beton Kongresi 15-17 Mart 2023 tarihleri arasında Yeşilköy’de İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İşte kongre ile ilgili detaylar...

Bursa’da yapı stokunun beton ve demir kalitesi düşük!

Bursa ve çevresinde kamu ve özel sektör yatırımlarında hızlanma gözlemlediklerine vurgu yapan Bursa Beton Genel Müdürü Barbaros Onulay, Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda yapı stokunun beton ve demir kalitesinin en düşük seviyede olduğunu belirtti.

6,7 milyon konut bir an önce kentsel dönüşüme alınmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye’de depreme dayanıksız olan 6,7 milyon konutun acil olarak yenilenmesi gerektiğini belirtti...

Kentsel dönüşümde başarının anahtarı nedir?

THBB Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Seminer” düzenledi. THBB KGS İktisadi İşletmesi Direktörü Uçar, kentsel dönüşüm çalışmalarında kaliteli hazır betonun kullanılması ve doğru beton uygulamaları olası bir depremde birçok hayat kurtaracağını söyledi...

beton fuarı kentsel dönüşüm Haberi

beton fuarı kentsel dönüşüm

Son yıllarda inşaat sektörünün hızlanması ve kentsel dönüşüm projeleriyle büyümeye devam eden Türkiye'deki beton pazarı, Avrupa'da lider; dünyada ise ABD ve Çin'in ardından 3'üncü sırada. 

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, 

DÜNYA gazetesine verdiği özel röportajında sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Son yıllarda sektör hacminin giderek büyüdüğünü söyleyen Işık, "Sektör geçen yıl yüzde 5 oranında büyüdü. 2014'ü 107 milyon metreküp beton üretimi ile tamamladık. Bu da yaklaşık 9-10 müyar liralık bir büyüklüğe denk geliyor" ifadesine yer verdi. 


Türkiye'deki 20 milyon yapının 7 milyonunun depreme dayanıksız olduğunu belirten Işık, "Bu da beraberinde kentsel dönüşümü ve inşaat sektörünü hızlandırıyor. Ayrıca halihazırda bulunan 3'üncü köprü, yeni havalimanı, Boğaz'ın altından yeni alt geçit gibi projeler sektördeki büyümeyi devam ettirecektir" dedi. 


BETO KGS...