12 / 05 / 2024

beton iplikle sağlamlaştı

beton iplikle sağlamlaştı

ERÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencisi Hüseyin Özdemir. inşaatlarda betonu sağlamlaştırmak için kullanılan demir ve çelik çubukların yerine karbon, cam ve bazalt lifleri kullanarak "daha dayanıklı" beton panel geliştirdi.

Deprem, dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı! Kentsel dönüşümde bir yılda neler değişti?

50 binin üzerinde vatandaşın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremleri riskli binaların bir an önce sağlamlaştırılması ihtiyacını yeniden gündeme getirdi. Peki  6 Şubat'taki depremlerden sonra neler değişti? 

30 devlet hastanesi için ''depreme dayanıksız'' kararı! Sağlamlaştırılmadı, resmen yıkıldı! Çözüm yıkmak mı?

Deprem endişesi ülke genelinde yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda kentsel dönüşüm çalımaları devam ederken, bazı kurum ve kuruluşlarlda da kapsamlı çalışmalar devam ediyor.Bu kapsamda ülke genelinde 30 hastane yıkıldı...

Merakla beklenen Tefal FV8066E0 buharlı ütünün fiyatı belli oldu!

Her evin olmazsa olmaz küçük ev aletlerinden biri olan ve giysilerin pürüzsüz görünmesini sağlayan ütüler, özellikle ev işlerinde kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Tefal de bu alanda büyük bir adım atarak FV8066E0 buharlı ütüyü üreterek ütü konusunda aranan marka olma özelliğini sürdürüyor.

Kia Stonic'te tam 100.000 TL'ye varan avantajlı indiriminden yararlanabilirsiniz

Yüksek maliyetler ve kredi olanaklarının daralması birçok bireyi yeni otomobil satın almak konusunda umutsuz bırakıyor. Fakat otomobil üreticileri satışların azalmasına karşılık olarak cazip indirim kampanyalarıyla piyasada yerlerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. İşte otomobil piyasasındaki güncel ind

İŞKUR ile en az ilkokul mezunu binlerce personel alınacak! Sınavsız mülakatsız şartları karşılayan hemen işe başlayacak!

Milyonlarca kişiye gelir kapısı imkanı sağlayan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yeni ilanlarını yayımladı. Bu kapsamda en az ilkokul mezunu 34 bin 529 beden işçisi alımı yapılacak. İşte detaylar...

Realme C53: Uygun fiyatlı android telefon ile gelen yenilikler!

Realme, akıllı telefon pazarındaki yerini sağlamlaştırmak için yeni bir model daha tanıttı: Realme C53. Bu akıllı telefon, iPhone 14 Pro'nun Dynamic Island'ına benzeyen Mini Capsule özelliği ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

Türkiye Petrolleri personel alımı yapıyor! KPSS'den 60 puan almanız yeterli!

Türkiye Petrolleri KPSS’den 60 puan alma şartıyla personel alımı yapacağını duyurdu. Türkiye’de arama ve üretim faaliyetlerine kesintisiz devam eden ve enerji sürekliliğini sağlayan Türkiye Petrolleri, 126 personel alımı yapacağını duyurdu. 

Makine ve Kimya Endüstrisi personel alımı yapacak! İşte ilana ait başvuru detayları!

Türk savunma sanayiinin öncü güçlerinden biri ve Türkiye'nin saygın kuruluşlarından Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), kadrosunu daha da sağlamlaştırmak amacıyla yeni personel alım duyurusunda bulundu.

Sahibinden.com'dan büyük destek! Bu proje için 25 milyon destek veriyor!

Sahibinden.com, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde "Birlikte Yeniden İnşa Edelim" projesini hayata geçirmiştir. Bu proje deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın yeniden toparlanmasına yardımcı olmak amacıyla yapılmış olup 25 milyon TL katkı sağlamıştır.

Annelere müjdeli haber geldi! Başvuruda bulunanlara 712 TL ödenecek!

Sosyal güvenlik kurumu yeni bir son dakika açıklaması yaptı. Annelere müjdeli bir haber vererek 712 TL ödeme yapılacağını duyurdu. Ödemeyle ilgili detaylar belli oldu. Koşulları sağlayan tüm çocuklar nelere ödeme yapılacak. İşte tüm detaylar…

Aile arabası arıyorsanız Ford Focus'u arıyorsunuz demektir! Nisan zammı ne kadar oldu?

Ford Focus 2023 model yılının çok çeşitli sürücülerin ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamıştır. Ford Focus, üç motor ve vites kutusu seçeneğiyle sunulur: EcoBoost Benzinli Araç, Ecoboost Hafif Hibrit Elektrikli Araç ve Ecoblue Dizel Araçtır. 05 Nisan 2023 fiyat listesi

Borsada 2020'den sonra en kötü ilk çeyrek!

BIST 100 endeksi, 2023 yılının Ocak-Mart döneminde yüzde 12'nin üzerinde bir düşüş kaydederek, 4.900 puanın altına geriledi. Bu, pandemi sürecinden bu yana borsanın en kötü ilk çeyrek performansı oldu. Önceki 10 yılın ilk çeyrekleri için ise borsa genellikle yüzde 3,2 getiri sağlamıştı.

Tüp kullananların dikkatine! Aygaz bu şartı yerine getirene 240 TL iade ediyor!

Aygaz, tüp kullanıcılarına müjdeli haberi duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, belirli şartları sağlayan tüp kullanıcılarına 240 TL iade yapılacak.

beton iplikle sağlamlaştı Haberi

beton iplikle sağlamlaştı

Tekstil Mühendişliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Bilişik, AA muhabirine, inşaat sektöründe kullarulabilecek lif destekli çok yönlü beton panel ürettiklerini söyledi. 


Doktora öğrencisi Hüseyin Özdemir'in çalışmasının 4 yıl sürdüğünü belirten Bilişik, şöyle devam etti: "Bu çalışma sonucunda, inşaat sektöründe beton yapımında çelik ya da demir yerine kullanılabilecek karbon, cam ve bazalt lifinden beton panel geliştirdik. Bu panellere performanslarının belirlenebilmesi için eğme, basma ve çekme testi uyguladık. Yüksek modüllü liflerde geliştirilen beton panellerin performanslarını belirledik. Yaptığımız testlerde, karbon, cam ve bazalt lifli beton panel yapılarının enerjiyi absorbe etme değerleri, çelik tel ya da çelik çubuklu yapüara kıyasla daha yüksek çıktı. Bunlar, hasar toleransı yüksek yapılardır. Hasar toleransı yüksek beton paneller, havaalam, köprü, korunması gereken kritik binalarda kullanılabilir. Destek bulursak deprem dayanıklılık...