24 / 07 / 2024

Beton zammı rekabet kurumuna mı taşınacak

Beton zammı rekabet kurumuna mı taşınacak

Beton fiyatlarına yapılan zam, yılda yaklaşık 5 bin konutun satıldığı İzmir’in Torbalı ilçesinde tepkiye neden oldu.Torbalı Ticaret Odası (TTO), 400 müteahhidin yer aldığı ilçede konuyu Rekabet Kurumuna taşımaya hazırlanıyor.

 12 hazır beton üreticisi firmadan sözlü savunma!

Rekabet Kurulunda, Ankara ve Kırıkkale'de faaliyet gösteren hazır beton üreticileri hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.

İMKON'dan çimento ve beton zammı eleştirisi: 6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda çimento ve betona gelen zammı eleştirerek, "6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?" ifadelerini kullandı.

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Deprem bölgesindeki çimento ve beton fiyatları yakın takipte! Bunu yapanlara 102 milyon TL ceza!

Deprem bölgesindeki yeniden inşa süreci devam ediyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento ve beton fiyatlarının yakından takip ettiklerini açıkladı.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin soruşturmalarına devam eden Rekabet Kurumu, toplam 19 teşebbüse daha soruşturma başlattı. Fırsatçılara göz açtırmayan Rekabet Kurulu, fırsatçılara büyük ceza yağdırdı.

Rekabet Kurulu’ndan soruşturma! 17 şirket mercek altında!

Rekabet Kurulu, toplam 17 şirket hakkında soruşturma başlattı. Ankara’da ve Kırıkkale’de bulunan hazır beton üreticisi şirketler mercek altında…

Beton fiyatlarına tam tamına yüzde 50 zam iddiası! O tarih belli oldu! 12 Aralık 2022 beton fiyat listesi 

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden biri olan beton fiyatlarına tam tamına yüzde 50 zam olacağı iddiası ortaya atıldı. Gözler inşaat sektörüne çevrilirken zammın geleceği o tarih de belli oldu. Peki güncel beton fiyatları ne kadar? 12 Aralık 2022 beton fiyat listesi.

İnşaat sektörü temelden sallanıyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarına gelen zamlar 'artık yeter' dedirtti!

Konut sektöründeki fiyatlar gündemden hiç düşmüyor. Konut fiyatlarına gelen zamlar aynı orantı da kira fiyatlarını da etkiliyor. Konuta gelen zammı anlamak için temele inmek gerekiyor. İnşaatın temelinde; demir, çimento ve beton fiyatları bulunuyor. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

Demir ve beton zammı konut fiyatlarını etkileyecek!

Mayıs ayı başında hazır beton fiyatlarına gelen yüzde 12 zam, referandum sonrası hareketlenen inşaat sektörünü etkiledi. Hem demirde hem betondaki zamlar emlak fiyatlarını artıracak.

İzmir'de 10 hazır beton firması hakkında soruşturma başlatıldı!

İZMİR'DE ocak ayında yoğun biçimde gündeme gelen hazır beton fiyatı tartışması yeni bir boyut kazandı. Rekabet Kurulu, İzmir'deki 10 hazır beton firması hakkında soruşturma başlattı.

Torbalı'da müteahhitlerden çimento zammına karşı uyarı!

Beton fiyatlarının yapılan zammı protesto eden müteahhitler güç birliğine devam ediyor. Özçelik Yönetim İnşaat Kurulu Başkanı Fehmi Özçelik ve Dilsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Dilmaç da “Sonuna kadar gideceğiz” dedi.

Müteahhitler beton zammına direniyor!

Yapılan fahiş zam nedeniyle Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun önderliğinde bir araya gelen 200 müteahhit beton dökmeme kararı aldı. Olgun "onların şımarıklıklarını bitireceğiz" dedi.

Beton zammı rekabet kurumuna mı taşınacak Haberi

Beton zammı rekabet kurumuna mı taşınacak

Beton fiyatlarına yapılan zam, yılda yaklaşık 5 bin konutun satıldığı İzmir’in Torbalı ilçesinde tepkiye neden oldu. Torbalı Ticaret Odası (TTO), 400 müteahhidin yer aldığı ilçede konuyu Rekabet Kurumuna taşımaya hazırlanıyor. Beton fiyatlarına yapılan yüzde 35’lik zamma tepki dinmek bilmiyor. 1 metreküp beton fiyatının 34 lira birden artması, inşaat sektöründe büyük bir çıkış yapan Torbalı ilçesini karıştırdı. Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, sektörün 20 temsilcisi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Ticaret odası öncülüğünde sektörün 400 temsilcisi ile de bir toplantı yapıp eylem planını açıklayacaklarını ifade eden Olgun, bu zamla inşaat sektörünün belinin büküleceğini ve zam konusunda ortak hareket eden beton üreticilerini Rekabet Kurumuna şikayet edeceklerini açıkladı. Olgun, İzmir ekonomisi ne kadar sıkışmış ve durgun bir vaziyette ise Torbalı’da tam...