06 / 05 / 2024

Beyazıt Camisi yangın

Beyazıt Camisi yangın

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

1957 yılında Saraçhane ve Beyazıt'taki binaların yıkımına başlanmış!

1957 yılında Saraçhane ile Beyazıt arasındaki bina ve dükkanlar yıkılmaya başlanmış.

Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı! Sepette yangın büyüyor!

Market zamları durdurulamadı. KDV ve ÖTV artışından sonra marketler fiyatlarını peş peşe güncelledi. Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı: Sepette yangın büyüyor....

Antalya’daki orman yangınında 8 kişi ölmüş 58 kişi yaralanmıştı. İmara açıldı!

Antalya’da geçen yıl meydana gelen yangın faciasının yaşandığı bölgede bulunan Aşağı Işıklar mahallesindeki 22 bin 683 metrekare alan TOKİ Başkanlığı’nca kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ziraat GYO Beyazıt binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Beyazıt binasının değeri 63 milyon TL olarak belirlendi. Binanın yüzde 18 KDV dahil toplam değeri ise 74 milyon 340 bin TL oldu. 

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

İstanbul Tıp Fakültesi içindeki inşaatta yangın çıktı!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde inşaat halindeki binada yangın çıktı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!

İstanbul'da "orijinalliğini koruyan en eski selatin camisi" olarak kabul edilen Beyazıt Camisi'nde büyük bir titizlikle restorasyon yapıldı. Yılmaz Yapı Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen restorasyonu, 48 milyon 899 bin 746 TL'ye yapıldı...

Allianz'dan Türkiye'ye 30 milyon liralık deprem ve yangın merkezi!

Allianz Türkiye'nin 30 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiği Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı

Kentsel dönüşüm sürecinde yangın yalıtımına da öncelik verilmeli!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel dönüşümde yangın güvenliği ve hayati önem taşıyan yangın yalıtımı uygulamaları göz ardı edilmemelidir" diye konuştu...

Beyazıt Camisi yangın Haberi

Beyazıt Camisi yangın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı'nın belediyeden alınıp Sultan Beyazid Han-ı Sani Vakfı'na (2. Beyazid Vakfı) devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Ekrem İmamoğlu, aynı vakfın uhdesinde bulunan Beyazıt Camisi'ne bağlı hünkar kasrının 21 Şubat 2011'de yandığını ve o günden bu yana tamir edilmediğini dile getirdi. 

Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan Beyazıt Camisi'nde, padişah ziyaret ettiğinde dinlenme ve görüşmeler için özel tasarlanan hünkâr kasrı yer alıyordu. 1810'de yapılan bu kasr, 21 Şubat 2011'de büyük çaplı bir yangında tahrip oldu ve o günden bu yana atıl halde kalı. 

Vakıflar Genel Müdürlüğünce Beyazıt Camii restorasyona alınsa da 2013-2020 yılları arasında kasra müdahele edilmedi. Artık Gezi Parkı'nın da sahibi olan Beyazid Han-ı Sani Vakfı'na tescilli olan bu kasrın...