30 / 04 / 2024

beykoz ormanlık arazi imar

beykoz ormanlık arazi imar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itirazına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz'daki ormanı özel eğitim alanı olarak imara açıyor.Bu yeşillikte 4 katlı binalar yapılabilecek..

Kiralık arazi arayanlara büyük müjde! 3 şehirde 6 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden kiralık arazi arayanlara büyük müjde geldi. Yayımlanan ihale ilanları kapsamında 6 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla arazi kiralaması yapılacak...

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 900 milyonluk arazi satıyor!

Yerel seçimlere son üç ay kala Ankara Büyükşehir Belediyesi 900 milyon liralık  arazi satışı ilanı verdi.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

Ordu'da 20 dönümlük bataklık arazi hayat buldu! Ordulular yeni sosyal yaşam alanlarına kavuştu!

Ordu iline bağlı Altınordu ilçesinde 20 dönüm lük bataklık halindeki arazi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

Buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi! Çok nadir görülen bir durum...

Bilim insanları tarafından Doğu Antartika'da buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi. Çok nadir görülen bu durumu bilim insanları açıkladı...

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Sarı Siyah Beykoz Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarı Siyah Beykoz Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Turgay Sucuoğlu tarafından kuruldu.

Beykoz Kavacık, Yenimahalle ve Göztepe mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Göztepe ve Yenimahalle Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İzmir'de satılık arazi fırsatı! İhalesi 31 Ocak'ta!

İzmir İli Kınık Belediye Başkanlığı, İzmir Kınık Dündarlı Mahallesi'nde yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 31 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

beykoz ormanlık arazi imar Haberi

beykoz ormanlık arazi imar

İstanbul Beykoz'daki ormanlık arazinin imarı açılması Ocak 2013'te gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (ÎBB) ormanın 2. derece SÎT alanı olduğu ve orman içi dinlenme alanında kaldığı gerekçesiyle konut yapımına karşı çıkmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alanda plan değişikliğine giderek 'özel eğitim tesisi' yapılmasını onayladı, imar planı değişikliği bakanlığın sitesinde askıya çıktı. 



4 KATA KADAR İZİN 

Plana göre, sık orman dokusunun bulunduğu alanda 4 kat imar izni, kreşten üniversiteye kadar eğitim tesislerinin bulunduğu bir kampus yapılması öngörülüyor, istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ, "Daha önce AK Parti'li ve CHP'li üyeler 'oybirliği' ile konut yapımını reddetmişti. Ancak şimdi istanbul'un sınırlı yeşil alanlarına bir darbe daha vurulacak, itiraz edeceğiz"...