29 / 04 / 2024

Beyoğlu Kentsel SİT Alanı Koruma Planı

Beyoğlu Kentsel SİT Alanı Koruma Planı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında hazırlanan 1 / 1000 Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı' nın iptali ile ilgili temyiz başvurusu yapılacak...

1934 yılında Beyoğlu sokakları bütçe yetersizliğinden berbat haldeymiş!

1934 yılında Beyoğlu sokakları, bütçe yetersizliğinden dolayı berbat haldeymiş. Bütçe darlığı dolayısıyla belediye yol inşası için şubelerine çok az tahsisat ayırmıştı, Beyoğlu'nda bundan nasibini aldı. İşte detaylar...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Kentsel Dönüşüm Yasası için ilk uygulama Talan Beyoğlu'nda başladı!

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak olan yasanın uygulaması için ilk hazırlıklar Talan Beyoğlu'nda başladı.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak yasal değişikliğin Meclis’ten jet hızıyla geçtiği gün, Beyoğlu Belediyesi de çalışmaları başlattı. İşte detaylar..

Beyoğlu Sütlüce Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Sütlüce Mahallesi, İmrahor Caddesi ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane'de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul'un Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.086 adet konut hak sahiplerine teslim edildi. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İstanbul'da olası deprem karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Beyoğlu ilçesinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Yıldız, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediyenin birlikte yapacağını aktardı.

Beyoğlu Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Ve Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Ve Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yıldız ve Evliya Yıldız ortaklığında kuruldu.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Beyoğlu Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı'ndaki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi 1. Etap Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Karens Turizm İnşaat Anonim Şirketi Beyoğlu’nda kuruldu!

Karens Turizm İnşaat Anonim Şirketi Beyoğlu’nda Kaan Tüzün tarafından kuruldu.

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yeni süreç!

Bir süredir şehir yenileme projesi süren Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi 3550. adada beklenen süreç için düğmeye basıldı ve önceden tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğalgaz erişimi kesildi. 

Beyoğlu Kentsel SİT Alanı Koruma Planı Haberi

Beyoğlu Kentsel SİT Alanı Koruma Planı

Beyoğlu Belediyesi Basın Danışamanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında hazırlanan 1/1000 Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı ve 1/5000 ölçekli Beyoğlu Nazım İmar Planı’nın, semt derneklerinin 10’uncu İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonucunda iptal edildiği tarafımıza bildirilmiştir.


Mahkemenin, iptal gerekçesinde dava konusu koruma amaçlı imar planlarının üst plana uygun olarak hazırlanmadığı, plan raporunda bir takım eksiklikler bulunduğu ifade edilmiştir.


İptal edilen Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı ile ilgili olarak Danıştay’a “Temyiz” başvurusunda bulunulacaktır. Temyiz kararına bağlı olarak gerekirse yeni bir Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı hazırlanacaktır.


Mahkeme kararı Beyoğlu’nda sürdürülen önemli projeleri etkilemeyecektir. Turizm Teşvik Alanı ilan edilen Galata Kulesi ve Çevresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yetki alanında olduğu için bu iptal kararından...