27 / 05 / 2024

bina deprem güçlenmesi

bina deprem güçlenmesi

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde olası bir depreme yönelik olarak alınan tedbirleri sordu..

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

İzmir’de gerçekleştirilen deprem konulu konferansa katılım sağlayan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu coğrafyasının faylarla çevrili olduğuna değinereki “İzmir’de yalnızca deniz içersiinde değil her yerde faylar var.” diyerek önemli uyarılar yaptı.

Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınsın! Deprem uzmanı Ercan, deprem riski az olan 9 ili açıkladı!

Deprem uzmanları büyük depremin beklendiği Marmara dahil olmak üzere riskli illerle ilgili uyarılarını sık sık dile getirirken, deprem güvenli iller merak konusu oldu. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem güvenli illeri tek tek X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o iller...

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Dr. Ramazan Demirtaş'tan 'İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz' açıklamasına tepki: Deprem bilimini ucuzlattınız!

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından, Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın ilkbahara işaret ederek yaptığı deprem açıklamasına tepki gösterdi. İşte Demirtaş'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar... 

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Bakan Şimşek'ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı programda ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak doların yükselmesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam raporunda!

Küresel piyasalar, Fed'in bu ayki toplantıda faiz artırmayabileceğine şeklindeki beklentilerin güçlenmesi ve ABD'de borç limiti krizinin aşılmasıyla pozitif seyrederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller için çalıştay gerçekleştirilecek!

Deprem Güçlendirme Derneği'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteği ile 30 Mayıs'ta "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştay gerçekleştirilecek.

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

bina deprem güçlenmesi Haberi

bina deprem güçlenmesi

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde olası bir depreme yönelik olarak alınan tedbirlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a sordu.

Tanrıkulu'nun soruları

1- İstanbul'da Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların depreme karşı hassas olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı nedir? Bunlardan kaçı kamu binasıdır?

2- Olası bir depremle il ve ilçe merkezlerinde kriz merkezi kurulması yönünde yapılan çalışmalar nelerdir?

3- Meydana gelecek bir depremde halkın mal ve can güvenliğinin sağlanması, yağma, organ mafyası gibi insanlık dışı olayların yaşanmaması için alınan güvenlik çalışmaları nelerdir?

4- İstanbul ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının depreme karşı dayanıklılığı ölçülmüş müdür?

5- Bu tespit sonucunda güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı...