07 / 05 / 2024

bina riskli alanları

bina riskli alanları

İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan: 'İzmir'deki 1 milyon konut stoğunun yarısı riskli yapı statüsünde. Vatandaşlarımızdan deprem olmasını beklemeden oturdukları binalara riskli yapı tespiti yaptırmalarını istiyoruz' dedi...

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

TMMOB'un Hatay raporunda şok detay: Riskli alanlar sermaye için kullanıldı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin en çok etkilediği Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerine dair “Yıkım Yaşanan Şehirlerde Planlamanın Analizi” raporunu yayımladı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den korkutan uyarı: Marmara depremi sadece İstanbul'u değil, 7 ili etkiler!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve 7 ili işaret etti. Sözbilir, İstanbul'un riskli alanlarını da tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

Oturduğum bina riskli mi? Evim depreme dayanıklı mı?

Türkiye deprem kuşağında yer almaktadır. Yaşanan her depremden sonra vatandaşlar depreme ve oturdukları binalara dair sorular soruyor. İşte o sorular ve yanıtları!

Bağcılar Göztepe Mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi Riskli Alan ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal'ın 3 mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahalle, Kordonboyu Mahallesi ve Petrol-İş Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Bursa'da 20 bin bina riskli!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, "Bursa'da 30-40 hatta 60 yıl öncesinden yapılan binalar var. Yapılan hesaplamalara göre Bursa'da yaklaşık 20 bin binanın tehlike altında olduğu kayıtlara geçti" dedi. Övünç, yarım milyon insanın risk altında olduğunu belirtti.

İstanbul'un o ilçesindeki 7 bin 300 bina riskli!

Saadet Partisi Güngören İlçe Başkanlığı, Güngören ilçesine ilişkin bir deprem ve kentsel dönüşüm analiz raporu yayınladı. Raporda, Güngören'in tamamının kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu ve 7 bin 300 binanın İstanbul depreminde büyük hasar göreceği belirtildi.

194 bin bina riskli!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul depremine ilişkin konuştu. İBB'nin çalışmalarına göre İstanbul’da en az 100 bin bina göçme riski ile karşı karşıya. Bu 600 daire anlamına geliyor.

bina riskli alanları Haberi

bina riskli alanları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, İzmir'deki 1 milyon konut stoğunun yarısının riskli yapı statüsünde olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızdan deprem olmasını beklemeden oturdukları binalara riskli yapı tespiti yaptırmalarını istiyoruz" dedi.


Yaşacan, Soğukkuyu semtinde 5 katlı bir binanın yıkılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, buradaki 5 katlı binanın, temel sistemi yetersiz olduğu için yanındaki boş arsada devam eden temel kazısı sırasında yıkıldığını söyledi.  


Olayda herhangi bir can kaybının yaşanmamasının tek teselli olduğunu ifade eden Yaşacan, bölgedeki binaların büyük çoğunluğunun aynı durumda olduğuna dikkati çekti.


Yaşacan, İzmir'deki 1 milyon konut stoğunun yarısının riskli yapı statüsünde olduğunu kaydederek, "Burada biz Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü olarak İzmir'deki vatandaşlarımızdan ısrarla deprem olmasını beklemeden oturdukları binalara risk tespiti yaptırmalarını istiyoruz" diye konuştu. 


Apartmanda...