30 / 04 / 2024

bina sigortası

bina sigortası

Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.

Bina bitirme sigortası daha da önem kazandı!

VHV Türkiye İrtibat Bürosu Genel Müdürü Maximilian Stahi, yeni yasal düzenlemelerle inşaat firmaları için zorunlu hale getirilen bina tamamlama sigortasının da çok önem kazandığını belirtti.

Aziz Torun: Bina tamamlama sigortası konuta güven getirir!

Konut geliştiren şirketler projelerine başlarken sigorta yaptıracak.Firma herhangi bir nedenle işini yarım bıraksa dahi sigorta şirketi inşaatı tamamlayacak. Aziz Torun,“Tüketiciyi yanıltanlar oyun dışında kalacak. Düzenleme sektöre güven getirecek” dedi

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

Bina Tamamlama Sigortası, ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonu ve Quick Sigorta iş birliği ile düzenlenen “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” başlıklı sektörel toplantıda tanıtıldı.

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

Maher Sigorta'dan bina tamamlama sigortası!

Hayat dışı sigortacılık alanında geniş portföye sahip olan Maher Sigorta  bina tamamlama sigortasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ev alacaklara 'Bina Tamamlama Sigortası' müjdesi!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, hem inşaat firmalarını hem konut sahibi olacakları korumak için Türkiye Sigorta işbirliği ile Bina Tamamlama Sigortası ürününü hizmete sundu.

Konut sigortasının avantajları nelerdir? Neleri kapsar?

İzmir’de geçtiğimiz gün yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 112 kişi yaşamını yitirirken yüzlerce kişi yaralandı. Olay sonucunda birçok bina yıkılırken, birçok bina da ağır hasar aldı. Depremle beraber vatandaşlar konut sigortası ile ilgili araştırmalara başladı.

Bina tamamlama sigortası ile tüketici mağdur olmayacak!

Kentsel dönüşümde iş alan firmalar, ruhsat öncesinde bina tamamlama sigortası yaptıracak. Müteahhit inşaatı bitiremezse devreye sigorta girecek. Böylece tüketici mağdur olmayacak...

Bina tamamlama sigortası ekonomiye finansal doping olacak!

Başta Kefalet ve Bina Tamamlama Sigortaları olmak üzere finansal sigortaların önemini vurgulayan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, “Bu sigortalar sayesinde sektör olarak ekonomiye adeta kefil oluyoruz” dedi.

Nef, iki yeni projesi için Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi!

Sektördeki en yüksek kredi notu olan A+ notuna sahip olan Nef, şimdi de iki yeni projesi Nef Reserve Kandilli ve Nef Reserve Gölköy için Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi.

Kentsel dönüşümde ‘bina tamamlama sigortası’ şartı TBMM’de!

Kentsel dönüşüm alanlarında inşa edilecek yapılarda müteahhitlere bina tamamlama sigortası şartı getirilecek. İlgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'na sunuldu.

Bina tamamlama sigortası, gayrimenkul sektörüne güven getirecek!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Bina Tamamlama Sigortaları ve İskan Ruhsatı’ konulu toplantıda bina tamamlama sigortası masaya yatırıldı.

Konut tamamlama sigortası sektöre nefes olacak!

Maketten alınan veya kentsel dönüşümde evimizi verdiğimiz müteahhit için endişelenmeye gerek yok. Bina tamamlama sigortası ile ya eviniz tamamlanıyor ya da para geri veriliyor.

İlk bina tamamlama sigortası poliçesi kesildi!

Türkiye’nin ilk bina tamamlama sigortası poliçesi, kefalet sigortası uzmanı Rosenberg & Parker aracılığıyla, Tepe İnşaat’ın İstanbul Ömerli’deki Tepe Aura Evleri projesi  için imzalandı...

Tepe İnşaat'tan kentsel dönüşüme bina tamamlama sigortası formülü!

Tepe Aura projesiyle gayrimenkul sektörünün ilk “Bina Tamamlama Sigortası”na imza atan Tepe İnşaat bu uygulamayı kentsel dönüşüm projelerine taşımak için hazırlanıyor. 

bina sigortası Haberi

bina sigortası

Kuruluşunun üzerinden bir yıl geçen Türk Reasürans AŞ, blockchain teknolojili bir yatırım hayata geçirdi. 

Dünyanın önde gelen 21 sigorta ve reasürans şirketinin ortaklaşa kurduğu B3i Blok Zincir girişimine yatırımcı olan Türk Reasürans, İzmir depreminin ardından DASK’ta sınav verdi, iç pazarın yüzde 40’ına hakim oldu, KOBİ’ler için çıkardığı ürünü ile de yabancıların dikkatini çekti. Dünya'dan Handan Sema Ceylan'ın haberine göre; Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, Kovid-19 salgınına rağmen zorlu geçen 2020’de küresel hedeflerinden geri kalmadıklarına dikkat çekerek, hızla global oyuncu olma yolunda yürüdüklerini belirtti. 

Birinci seneleri itibariyle, 17 elementer sigorta şirketinin, 34 farklı tretesinde yer aldıklarını belirten Eren, DASK ve İzmir depremiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Eren, şunları kaydetti: 

İzmir'de şimdiye kadar 170 milyon TL ödedik

İzmir depreminin hemen ardından bölgeye...