29 / 04 / 2024

Bina yönetiminde denetçinin görevleri nelerdir

Bina yönetiminde denetçinin görevleri nelerdir

Bina denetçisi, binadaki kat malikleri kurulu adına; apartman yönetici veya yönetim kurulunu denetleyen kimseye deniyor. Peki, bina yönetiminde denetçinin görevleri nelerdir?

Yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu nedeniyle iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Bina ve tesis yönetiminde acil yapılması gerekenler!

İTU İşletme Mühendisi, İAU Emlak Yönetimi mezunu, İSG Uzmanı, Kat milkiyeti ve Yönetim Mevzuat Danışmanı ve Eğitmeni Bilirkişi Ozan Özen, bina ve tesis yönetiminde sektörün önünü açacak çözümleri açıkladı. Özen, "Bina ve Tesis Yöneticiliği başlığında da yapılacaklar listesi hep artıyor" dedi.

11 maddede site yönetiminde denetim ve denetçi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site yönetiminde denetim/denetçi' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Bina içi elektroniğinin teknik şartnameye uygun olması gerekecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği gereğince, bina içi elektroniğinin teknik şartnameye uygun olması gerekecek..

Trabzon Çömlekçi 2. Etap'ta 16 bina yıkıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap'ta 16 bina yıkıldı.

Fırat Bina Yönetimi Turizm Bilişim Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Fırat Bina Yönetimi Turizm Bilişim Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü’nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Zeynal Fırat tarafından kuruldu.

Site yönetiminde olağanüstü toplantı esasları nelerdir?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için ''Site yönetiminde olağanüstü toplantı esasları'' konusunu kaleme aldı.

Üsküdar'da bina yıkım ihalesi 20 Haziran'da!

Üsküdar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kapsamında ilçede bina yıkım işi ihalesi yapılacak. İhale 20 Haziran 2017 tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirilecek.

İstanbul'da 704 metruk bina yıkıldı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ve ilçe belediyeleri tarafından başlatılan proje kapsamında 732 bina yıkıldı. İstanbul'da en çok yıkım 158 metruk bina ile Beylikdüzü'nde yapıldı.

Kuruçeşme'de kaçak bina yıkıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından Kuruçeşme'de kanuna aykırı bina yıkım kararı alındı. Bina encümen kararına istinaden yıkıldı.

Site yönetiminde 4 kırmızı çizgi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''site yönetiminde 4 kırmızı çizgi" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Bursa'daki iki kavşak için 500 bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Çelebi Mehmet Bulvarı ile Hüdavendigar Bulvarı için 500 bina yıkıldı.

Konak'ta metruk bina yıkılmayı bekliyor!

Konak'ın Altay mahallesindeki metruk bina yıkılmayı bekliyor. Konak'taki metruk bina bölge halkını korkutuyor.

Bina yönetiminde denetçinin görevleri nelerdir Haberi

Bina yönetiminde denetçinin görevleri nelerdir

Bina yönetiminde denetçinin görevleri!

Bina denetçisi, binadaki kat malikleri kurulu adına; apartman yönetici veya yönetim kurulunu denetleyen kimseye deniyor.  Bina  yönetim denetimi, denetçinin olmaması halinde kat malikleri tarafından da yapılabiliyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu esaslarına göre, bina yönetim denetimi ne seçilecek kimsenin kat malikleri kurulunun arasından olması zorunluluğu bulunuyor. 


Denetçiler olağan olarak yapılan genel kurulunda yöneticiler ile birlikte seçiliyor. Denetçinin görevi bir sonraki genel kurulda son buluyor. Peki, bina yönetiminde denetçisinin görevleri nelerdir?


Bina yönetiminde denetçisinin görevleri!

Bina denetçisinin görevi, bina  yönetiminin görevlerini yerine getirip getirmediğini denetlemek olarak ifade ediliyor. 


Denetim için secilen kimse veya kimseler, denetimleri üç ayda bir yapabiliyor. Denetim sonucunda ise denetçi, yönetim hakkındaki düşüncelerini "Bina denetim raporu" kapsamında belirtiyor. Apartman denetçisinin görevlerini özetlemek gerekirse;


- Denetçi, yöneticinin görevdeki tutumunu denetler

- Denetçi apartmanın hesaplarını denetler

- Denetim...