18 / 05 / 2024

Binalar için yeşil atak

Binalar için yeşil atak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu yönetmelik kapsamında ulusal ve yerel düzeyde enerji verimli, çevre dostu, az su kullanan, bulunduğu yerin coğrafi özelliklerini kullanan bina uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefliyor...

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! İşveren yeşil ışık yaktı

Son dakika haberi: Türkiye İşveren Sendikası, asgari ücret zammı için açıklama yaptı. TİSK'ten yapılan açıklamada, işveren tarafı da asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı.

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Binalar için yeşil atak Haberi

Binalar için yeşil atak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sürdürülebilir Yeşil Bina ile Sürdürülebilir Yerleşme Belgelendirme Sistemlerine İlişkin Yönetmelik Taslağı" hazırladı. 


Bakanlık bu yönetmelik kapsamında ulusal ve yerel düzeyde enerji verimli, çevre dostu, az su kullanan, bulunduğu yerin coğrafi özelliklerini kullanan bina uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefliyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu yönetmelik kapsamında ulusal ve yerel düzeyde enerji verimli, çevre dostu, az su kullanan, bulunduğu yerin coğrafi özelliklerini kullanan bina uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefliyor. 


YEŞİL binalarla ilgili yönetmelik geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri de alınarak yönetmelik için çalışmalar yapıldı.Mevzuat çerçevesinde Bakanlık sertifika verilmesi ile ilgili sistemi düzenleyici konumda bulunacak. Bakanlık çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yer aldığı Daimi Komiteyi teşkil edecek. Daimi...