23 / 07 / 2024

binalarda akustik uzmanı

binalarda akustik uzmanı

TÜRKİYE genelinde tüm binalara insanların ruh sağlığının korunması ve huzurunun sağlanması amacıyla gürültü kriterleri getiren düzenlemede sona yaklaşıldı.

Binalarda güçlendirme yaptırırken neye dikkat etmeli? Uzmanı tek tek açıkladı!

Asrın felaketinin vurduğu 11 şehirdeki binalardaki hasar durumu en çok konuşulan konular arasında yer alırken vatandaşlar da binalarda güçlendirme yaparken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. İşte bina güçlendirme yaparken dikkat edilecekler...

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Japon deprem uzmanından flaş uyarı: Binanızda bu uygulama varsa aman dikkat! Geçmişteki depremlerde belli olmuştu!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ve Elbistan'da depremden hasar gören ve yıkılmayı bekleyen binalarda incelemelerde bulundu ve binalardaki ‘asmolen tavan’ uygulamasının tehlikesinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki yine uyardı: 2018 öncesi binalarda yaşayanlar dikkat! 

Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu. Riskli binalar ile ilgili konuşan Moriwaki, depremde kesinlikle yapılmaması gereken bir durumu da paylaştı. İşte ayrıntılar...

Beklenen İstanbul depreminin büyüklüğü 7.9'u bulabilir! Japon uzman bu 7 ilçeyi uyardı: Binalarda çok hasar olacak!

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı bir son dakika açıklamasında bulundu ve 7 ilçeyi uyardı. İşte uzman isimin o açıklaması...

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Hanehalkımızın sadece yüzde 47’si 2001'den sonra inşa edilen binalarda yaşıyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 10 ilimizi vuran, 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrasında yaptığı açıklamada hanehalkımızın sadece yüzde 47’sinin 2001'den sonra inşa edilen binalarda yaşadığını söyledi.

Yapı ruhsatlarında yeni dönem başlıyor!

Akustik Uzmanı ve Öğretim Görevlisi Türker Talayman,1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan Gürültü Yönetmeliği’nin yeni yapılardaki komşu gürültüsüne, şehir gürültüsüne, bina içi seslerin azaltılmasına yönelik olduğunu söyledi..

Binalara akustik uzman geliyor!

TÜRKİYE genelinde tüm binalara insanların ruh sağlığının korunması ve huzurunun sağlanması amacıyla gürültü kriterleri getiren düzenlemede sona yaklaşıldı.

Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur?

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı, konut, bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul kıymetlerin değerini tespit etme işi olarak tanımlanıyor. Peki, gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur? Gayrimenkul değerleme uzmanı olma şartları nelerdir?

Ali Çolak: 450 bin işletmenin iş güvenliği uzmanı yok!

Ali Çolak, Türkiye'de tehlikeli ve çok tehlikeli iş yapan 100 işletmeden 67'sinin Allah'a emanet iş yaptığını, hala iş güvenliği uzmanı bulundurmadığını ve iş kazası yaşama olasılıklarının da çok yüksek olduğunu belirtti.

1971 yılında binalarda balkon safası tarihe karışmış!

İmar ve İskan Bakanlığı bütün illere gönderdiği birer genelge ile, 17.7.1991 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, binalarda balkon, cumba, teras ve sundurma gibi çıkmaların yapılması yasaklanmış.

3 ay içinde iş güvenliği uzmanı alana af geliyor!

İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve hemşire çalıştırmadığı için milyarlarca liraya ulaşan cezalarla karşı karşıya kalan on binlerce işverene af yolu açıldı. İşte affın detayları...

binalarda akustik uzmanı Haberi

binalarda akustik uzmanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Gürültüye Karşı Korunması ve Ses Yalıtımı Yönetmeliği Taslağı kurumların görüşüne açıldı. Düzenlemeyle binalara “gürültü kirliliğine” karşı yeni önlemler getiriliyor. 


Yönetmelik resmi ve özel her türlü yapı, bina, tesis, konut, hastane, okul gibi gürültüye hassas binalarda insanların maruz kaldığı komşuluk gürültülerinin, ısıtma, iklimlendirme, sıhhi tesisat sistemleri, asansör, merpen, çöp bacası gibi mekanik sistemlerin gürültüleriyle cihazlardan yayılan mekanik titreşimlerin kontrol altına alınmasına yönelik önlemlere ilişkin temel kuralları kapsıyor.


RUHSAT VE İZİN YOK

Buna göre binalardaki tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlardaki tüm malzemelerde “ses yalıtım” özelliğinin dikkate alınması gerekecek.


Yeni düzenlemelerle, binalarda ses yalıtımının sağlanabilmesi için artık bölgesel gürültü haritaları ve binanın bulunduğu çevre de dikkate alınacak, kullanılacak malzemeler mekanın fonksiyonuna uygun seçilecek. Bu açıdan tasarım firmalarını, malzeme...